ΓΣΕΕ: προς διορισμό προσωρινής διοίκησης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ αναμένεται να ζητήσουν, πιθανότατα ακόμη και αύριο Πέμπτη, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα ή ακόμη και μέλη της συνομοσπονδίας που έχουν έννομο συμφέρον, είτε προέρχονται από την πλευρά της πλειοψηφίας είτε από αυτήν του ΠΑΜΕ. Η θητεία της σημερινής διοίκησης εκπνέει αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου και στόχος είναι έως την Παρασκευή τα δικαστήρια να εκδώσουν προσωρινή διαταγή διορισμού προσωρινής διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρατάξεις που συμμετέχουν σήμερα στην πλειοψηφία της διοίκησης θα επιδιώξουν να εκπροσωπηθούν στο προσωρινό διορισμένο σχήμα, το οποίο θα έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την διεξαγωγή νέου εκλογικού συνεδρίου. Τα μέλη της διορισμένης διοίκησης, η διάρκεια της θητείας της αλλά και οι αρμοδιότητές της θα καθοριστούν από το δικαστήριο. Στόχος όμως της πλειοψηφίας είναι η θητεία να μην ξεπερνάει τους 3 ή το πολύ τους 6 μήνες, με σκοπό τη διεξαγωγή του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που δεν ξεκίνησε ποτέ, ούτε στην Καλαμάτα ούτε στη Ρόδο. Παράλληλα βέβαια, θα ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, στις αρμοδιότητες της διορισμένης διοίκησης, να συμπεριληφθεί και η υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να μη βρεθεί στον «αέρα» το επίδομα γάμου. Να σημειωθεί ότι η ισχύουσα σύμβαση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και τα θεσμικά ζητήματα που περιλαμβάνει κινδυνεύουν με κατάργηση λόγω λήξης και της μετενέργειας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στην Καλαμάτα, αλλά κυρίως στη Ρόδο, με την «επιχειρησιακή εισβολή» του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο ακόμη και από υπόγεια στοά, βαρύτατες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, οι δυνάμεις της οποίας δεν δέχθηκαν –σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους–, παρά την επέμβαση εισαγγελέα, να εκκενώσουν το ξενοδοχείο από τα μέλη του ΠΑΜΕ που δεν ήταν σύνεδροι, αλλά και η κυβέρνηση, που διάκειται εχθρικά προς τα συνδικάτα.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *