Η αποφασιστική γυναίκα που έχασε 90 κιλά! Μια εκδρομή τής άλλαξε τη ζωή… (φωτό)

1Τα πράγματα ήταν δύσκολα για την παχύσαρκη Cheryl Blythe από το Έσεξ ήδη από τα 31 της χρόνια. Ο γιατρός της είπε πως κινδύνευε να χάσει τη ζωή της ή στο καλύτερο σενάριο, να μείνει καθηλωμένη σε αμαξίδιο στα 45 της χρόνια αν δεν άρχιζε να χάνει βάρος.

5Όταν της προτάθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να χάσει κιλά, εκείνη αρνήθηκε και είπε πως θα χάσει μόνη της σχεδόν 90 κιλά.   Και τα κατάφερε!

 

 

 

2

Τρώγοντας υγιεινά για 18 μήνες κατάφερε να περιορίσει το βάρος της από τα 150 στα 60 κιλά!   Στα 33 της σήμερα, η Blythe άρχισε να «φορτώνει» στο σώμα της κιλά στην πρώτη της εγκυμοσύνη, στα 17 της. Νιώθοντας μόνη, ως νεαρή μητέρα, έβρισκε παρηγοριά στο να τρώει μυστικά.

Στα 30 της είχε ήδη προβλήματα δύσπνοιας και πόνους στην πλάτη, ενώ δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει.   «Ήξερα πως επιβάρυνα την υγεία μου και όσα άκουσα από τον γιατρό μου με τρόμαξαν αλλά πάντα είχα ως προτεραιότητά μου τους άλλους ανθρώπους. Η οικογένειά μου με φωνάζει «κουμπί» επειδή είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλους και όλα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν», αφηγείται η ίδια.

 

Το σημείο καμπής ήταν για τη νεαρή γυναίκα μια εκδρομή με φίλους που έκανε στο Southend το 2013.   «Το βάρος μου επηρέαζε όλα όσα κάναμε εκείνη την ημέρα. Η πλάτη μου πονούσε πολύ, έπρεπε όλη την ώρα να σταματάμε γιατί λαχάνιαζα. Δεν χωρούσε σε ορισμένες καρέκλες και ένιωθα πως όλοι με κοίταζαν όλη την ώρα», περιγράφει.   «Συνειδητοποίησα πως στα 31 μου οι φίλοι μου είχαν γίνει οι φροντιστές μου και δεν μπορούσα πια να προσποιούμαι πως όλα είναι ok».

3

Δύο ημέρες μετά η Blythe άρχισε να πηγαίνει στο κολυμβητήριο της περιοχής της. Σταμάτησε να παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω να τρώει μεγάλες ποσότητες σοκολάτας κι άρχισε να μαγειρεύει υγιεινά φαγητά και σνακ. Άρχισε επίσης να ασκείται, πρώτα να περπατά και μετά να τρέχει.   «Σκέφτηκα πως με τη χειρουργική επέμβαση δεν θα μάθαινα τίποτα για την υγιεινή διατροφή και τη δική μου σχέση με το φαγητό, ούτε θα βοηθούσα τα παιδιά μου να καταλάβουν πώς είναι να τρως σωστά», λέει.   Η Blythe βραβεύτηκε για την προσπάθειά της με τον τίτλο Slimming World Woman of the Year. «Τα προβλήματα υγείας μου εξαφανίστηκαν, δεν κάθομαι πια στην άκρη ενώ η οικογένειά μου διασκεδάζει, οι φίλοι μου δεν χρειάζεται πια να με φροντίζουν, μπορώ να φοράω ό,τι θέλω κι άλλα πολλά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *