Η Samsung ακολουθεί την Google στον οικιακό αυτοματισμό

6Μέτα την Google που εξαγόρασε τη Nest και την Apple με το HomeKit, ήρθε η σειρά της Samsung να μπει στον τομέα του οικιακού αυτοματισμού, επιδιώκοντας της εξαγορά της SmartThings.

Η SmartThings έχει δημιουργήσει εφαρμογές που επιτρέπουν τη διασύνδεση συσκευών, όπως ο οικιακός φωτισμός και οι κεντρικές κλειδαριές, οι οποίες ελέγχονται στη συνέχεια μέσω smartphone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch, η φημολογούμενη εξαγορά πρόκειται να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια δολάρια, αν και ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση. Η startup SmartThings έχει μέχρι τώρα αντλήσει κεφάλαια, από διάφορους επενδυτές, που ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν η εξαγορά της SmartThings από τη Samsung ολοκληρωθεί, θα σημάνει την απόκτηση από την κορεατική εταιρεία μίας ώριμης πλατφόρμας οικιακού αυτοματισμού, μέσω της οποίας θα μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τη Nest, που έχει εξαγορασθεί από την Google.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το γεγονός της πτώσης στις πωλήσεις smartphones που καταγράφει πλέον η Samsung, με τη συνακόλουθη πτώση των κερδών που προέρχεται από τη συγκεκριμένη αγορά. Ενδεχομένως η κορεατική εταιρεία να επιθυμεί να αναπληρώσει τις απώλειες επεκτεινόμενη σε νέες, πιθανώς προσοδοφόρες, αγορές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *