Ιωάννης Κασουλίδης*: Θα θωρακίσει την Ελλάδα και την Κύπρο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία συνεννόησης και συνεργασίας για έναν κοινό στόχο, που θα ενισχύσει την ενεργειακή αυτάρκεια των δύο χωρών, θα θωρακίσει την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τους δύο αδελφούς λαούς.

Η κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία του έργου, η ιστορικότητα του έργου και το πνεύμα σύμπνοιας και συμπαράταξης μεταξύ των δύο πλευρών μπορούν να βοηθήσουν σε όποια τεχνικά ζητήματα, ώστε το έργο να υλοποιηθεί άμεσα. Είναι θετικό το ότι το έργο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από την πλευρά της Euroasia Interconnector και των τρίτων μερών και σε αυτή την κατεύθυνση, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, ευελπιστώ και είμαι σίγουρος ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία, με κοινό παρονομαστή την ευημερία των δύο λαών.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί μέσω της ηλεκτρικής διασύνδεσης η συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας, καθώς το συγκεκριμένο έργο έχει βαρύνουσα ιστορική σημασία τόσο σε γεωστρατηγικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

* Ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης είναι πρόεδρος του Στρατηγικού Συμβουλίου της Euroasia Interconnector και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *