Πολλαπλές βελτιώσεις για το νέο Galaxy Note 4

0Το νέο Galaxy Note 4 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο ελάχιστα έχουν διαρρεύσει σχετικά με το νέο phablet της κορεατικής εταιρείας.

Τον χορό των διαρροών έρχεται να ανοίξει η κορεατική ιστοσελίδα ETNews, η οποία αποκαλύπτει ότι το Note 4 θα ενσωματώνει μεταλλικά μέρη στο σχεδιασμό του (σε αντίθεση με τα πλαστικά του Note 3), εύκαμπτη οθόνη και κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αν και η Samsung πειραματίστηκε αρκετά με διάφορα υλικά κατασκευής (ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο, μαγνήσιο, πλαστικό), το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο μία premium έκδοση του Note 4 θα διαθέτει μεταλλικά μέρη. Αντίθετα, το κύριο μοντέλο που θα διοχετευθεί στην αγορά θα είναι κατά κύριο λόγο πλαστικό.

Σε ότι αφορά την οθόνη, δεν διευκρινίζεται το μέγεθός της, αλλά γίνεται λόγος για τη χρήση εύκαμπτου πάνελ. Μάλιστα, τονίζεται το γεγονός ότι ενδέχεται η Samsung να επιλέξει συμβατικές οθόνες για τα mainstream μοντέλα και εύκαμπτες οθόνες για τα premium μοντέλα του Note.

Ενδεχομένως, αυτό να συμβαδίζει και με την επιλογή των υλικών κατασκευής, δηλαδή τα premium Galaxy Note 4 να διαθέτουν μεταλλικό κάλυμμα και εύκαμπτες οθόνες, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα να διαθέτουν πλαστικά καλύμματα και συμβατικές οθόνες.

Σε ότι αφορά την κάμερα του phablet, εικάζεται ότι θα δανείζεται τον αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel του Galaxy S5 με την προσθήκη συστήματος σταθεροποίησης της εικόνας, κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η «σύμπτωση» ότι για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο phablet της Samsung θα έχει να αντιμετωπίσει ένα iPhone, το οποίο θα κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο και θα διαθέτει ανάλογες διαστάσεις με αυτό. Η «σύγκρουση» αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *