Στο CarVal το πακέτο δανείων Mirror 1,2 δισ. της ΕΤΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο επενδυτικό κεφάλαιο CarVal Investors μεταβιβάζεται το χαρτοφυλάκιο Mirror ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που πώλησε η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των κόκκινων δανείων και της εξυγίανσης του ισολογισμού της που έχει υποβάλει στις εποπτικές αρχές. Το χαρτοφυλάκιο Mirror περιλαμβάνει οφειλές από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και πιστώσεις προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς εξασφαλίσεις.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε πάνω από 9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α΄ τρίμηνο του 2019).

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ανατεθεί από τον CarVal Investors στην εταιρεία διαχείρισης QQuant Master Servicer, η οποία έχει λάβει άδεια από την ΤτΕ. Η Alantra ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ενώ το δικηγορικό γραφείο Karatzas & Partners ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος για την ΕΤΕ.

Στις αρχές της εβδομάδας η Εθνική ανακοίνωσε επίσης τη μεταβίβαση στην κοινοπραξία Centerbridge Partners και Elliott Advisors του χαρτοφυλακίου Symbol, περιλαμβάνει δάνεια ύψους 900 εκατ. ευρώ, με εξασφαλίσεις ακίνητα. Το τίμημα της συγκεκριμένης συναλλαγής ανήλθε περίπου στο 28% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το πρώτο τρίμηνο του 2019). Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου Symbol ανατέθηκε στην Cepal Hellas Financial Services, επίσης αδειοδοτημένη από την ΤτΕ εταιρεία διαχείρισης.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *