Η Κίνα λέει όχι στα Windows 8 για το δημόσιο

150Η Κίνα δεν θέλει τα Windows 8 στο δημόσιο και άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς με νέα διαταγή που έγινε γνωστή σήμερα και σίγουρα ταλαιπωρεί την Microsoft ήδη.

Η επίσημη δικαιολογία της Κινεζικής κυβέρνησης για την απαγόρευση χρήσης των Windows 8 σε υπολογιστές της κυβέρνησης αναφέρει ότι ο λόγος είναι η κατανάλωση ενέργειας, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί. Με αυτή την αιτιολογία τα Windows 8 δεν αποτελούν μέρος των επιλογών των Κινέζων δημοσίων υπαλλήλων που θα παραμείνουν στα ανενεργά πλέον και χωρίς υποστήριξη Windows XP μετά από 13 χρόνια κυκλοφορίας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στα Windows 7.

ΚΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ WINDOWS 8 ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΑ WINDOWS XP
Οι πωλήσεις Windows στην Κίνα ποτέ δεν είναι εξαιρετικές, παρά το τεράστιο μέγεθος της αγοράς. Φήμες αναφέρουν ότι ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, ανέφερε ότι οι πωλήσεις Windows στην Κίνα είναι μικρότερες από τις πωλήσεις Windows στην Ολλανδία παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των PC που πωλείται στην Κίνα είναι ίδιος με τον αριθμό των PC που πωλούνται στην Αμερική. Το σχόλιο του Steve Ballmer ήταν αναφορά για το μέγεθος πειρατείας λογισμικού στην Κινεζική αγορά.

Η Microsoft αιφνιδιάστηκε με την απόφαση της Κινεζικής κυβέρνησης και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί αλλά και να βρει λύσει στο πρόβλημα. Φήμες αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που η Κίνα δεν θέλει τα Windows 8 είναι τα πιθανά κενά ασφαλείας που ίσως υπάρχουν στο λειτουργικό της Microsoft με σκοπό να εξυπηρετήσουν πιθανή κατασκοπία των Αμερικανών στους Κινέζους.

Πέρα από την θεωρία συνωμοσίας η απόφαση της Κινεζικής κυβέρνησης αποτελεί ένα από σκόπελο στην πορεία των Windows 8 που πλέον βρίσκονται στην νέα έκδοση Windows 8.1 με δωρεάν αναβάθμιση. Ο νέος CEO της Microsoft, Satya Nadella, έχει να αντιμετωπίσει ένα πρακτικό πρόβλημα που θα επηρεάσει τα οικονομικά της Microsoft άμεσα αν η Κίνα εμμείνει στην απόφαση για απαγόρευση χρήσης των Windows 8 σε κρατικούς οργανισμούς και υπηρεσίες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *