Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/02/19)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ο ΔΗΚΤΗΣ

Τον Μάρτιο η απόφαση για τα αναδρομικά

Στην εκτίμηση ότι η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το θέμα των αναδρομικών στο Δημόσιο θα εκδοθεί έως τον Μάρτιο, εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, που παρενέβη χθες στην ολομέλεια του δικαστηρίου, σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά, εκτίμησε ότι ο χρόνος δημοσίευσης της κομβικής απόφασης μπορεί να αποδειχθεί συντομότερος από το σύνηθες που είναι τέσσερις με έξι μήνες. Πού το στηρίζει αυτό; Στο γεγονός ότι η δίκη στην ολομέλεια προσδιορίστηκε πολύ σύντομα. Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη γνωστοποιήσει στις ομοσπονδίες-μέλη της ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να ασκήσουν αγωγές μέχρι τον χρόνο δημοσίευσης της απόφασης της ολομέλειας, εάν επιθυμούν την πλήρη δικαστική κατοχύρωση για τη διεκδίκηση καταργηθέντων επιδομάτων εορτών και αδείας.

Ικανοποίηση του ΟΔΔΗΧ για το προφίλ των επενδυτών

Την κατανομή του 5ετούς ομολόγου, που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη, μεταξύ των επενδυτών κατά χώρα και προφίλ επενδυτού, περιέγραψε ο ΟΔΔΗΧ. Μεταξύ των χωρών προέλευσης, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Βρετανία (42%) και στην κατανομή ανάλογα με το προφίλ του επενδυτή προηγούνται οι fund manager με 67,5%. Ο ΟΔΔΗΧ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τη σύνθεση των επενδυτών, μιλάει για ισχυρό αποτύπωμα της επιστροφής της Ελλάδας στην κανονικότητα και χαρακτηρίζει την έκβαση ορόσημο, καθώς αποτελεί την πρώτη benchmark έκδοση μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Αυξάνεται η ζημιά της ΔΕΗ από τις δημοπρασίες ισχύος

Στον δρόμο για τη Βουλή ξέμεινε η τροπολογία του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για τη μετάθεση του «πέναλτι» της ΔΕΗ για τις αποκλίσεις από τους δεσμευτικούς στόχους ως προς τη μείωση των μεριδίων της κατά δύο μήνες. Επειτα από παρέμβαση των θεσμών, η ΡΑΕ συνυπολόγισε τις πρόσθετες ποσότητες ΝΟΜΕ που προκύπτουν από τις αποκλίσεις, και υπολογίζονται σε 528 MW, στις ήδη προγραμματισμένες ποσότητες για το 2019. Eτσι, το 2019 η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί να διαθέσει μέσω δημοπρασιών στους ανταγωνιστές της συνολικά 1.972 MWh/h.

Στα… αζήτητα το Ambassadeur

Αγονος ήταν τελικά ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου Ambassadeur (και μέχρι πριν από λίγα χρόνια Εφετείου Αθηνών) στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στην οδό Σωκράτους, και, μάλιστα, παρά τις διαδοχικές παρατάσεις. Στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι ο βαθμός υποβάθμισης της περιοχής, αλλά και του ίδιου του ακινήτου, σε συνδυασμό με το ύψος της ελάχιστης επένδυσης ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, που θα έπρεπε να υλοποιήσει ο νέος χρήστης, ήταν απαγορευτικός συνδυασμός για τους ενδιαφερομένους. Πάντως, δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί σύντομα.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί «εκρηκτικών» σχέσεων μεταξύ τους προχώρησαν χθες, με κοινή ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι αδελφοί Μανώλης και Κωνσταντίνος Δομαζάκης, υποστηρίζοντας ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματκότητα και υπονοώντας ότι είναι κατευθυνόμενα. «Καλό θα είναι να σταματήσει η παραπληροφόρηση από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ανακοινώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η εταιρεία προχωράει με γοργά βήματα στο πλαίσιο του νόμου και των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης σε πράξεις και ενέργειες που θα συνδράμουν σημαντικά την αύξηση των μεγεθών της και τη δυναμική επιχειρησιακή της συνέχεια». Και καταλήγει: «Η οικογένεια Δομαζάκη παραμένει ακάθεκτη στο τιμόνι της εταιρείας και πασχίζει με κάθε τρόπο για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των μετόχων της Creta Farm και της εθνικής μας οικονομίας». Μένει, πάντως, να δούμε εάν μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Φεβρουαρίου κάποιο μέλος της οικογένειας θα υπερισχύει του άλλου.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *