Παράλυτος με ρομποτικό εξωσκελετό στη σέντρα του Μουντιάλ

12Το εγχείρημα ξεκίνησε με έρευνα από το εργαστήριο του Νικολέλις (αριστερά), στο πλαίσιο της οποίας εξαιρετικά λεπτοί (πάχους τρίχας) και εύκαμπτοι αισθητήρες- μικροκαλώδια εμφυτεύθηκαν στους εγκεφάλους ποντικών και πιθήκων.Τα πάντα είναι έτοιμα για τη σέντρα του Μουντιάλ 2014, σύμφωνα με τους ερευνητές του Walk Again Project: μίας σημαντικής επίδειξης νευροεπιστήμης και cognitive τεχνολογίας, στο πλαίσιο της οποίας ένας παράλυτος – το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα- ο οποίος φορά έναν ρομποτικό εξωσκελετό, αναμένεται να δώσει την πρώτη πάσα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Το Walk Again Project αποτελεί διεθνή συνεργασία άνω των 100 επιστημόνων, με επικεφαλής τον Μιγκέλ Νικολέλις του Duke University και το International Institute for Neurosciences of Natal (Βραζιλία). Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο καθηγητής Γκόρντον Τσενγκ, επικεφαλής του Institute for Cognitive Systems του Technische Universität München (TUM). Επίσης, στο πλαίσιο του Walk Again Project συμμετέχουν το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Λωζάννη, το University of California, Davis, το University of Kentucky και ο Ρέτζις Κόπερ του Duke immersive Virtual Environment.
Οκτώ ασθενείς από τη Βραζιλία, άνδρες και γυναίκες μεταξύ 20 και 40 ετών, παράλυτοι από τη μέση και κάτω, εκπαιδεύονται εδώ και μήνες πάνω στη χρήση του εξωσκελετού. Το σύστημα λειτουργεί μέσω της καταγραφής της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο του ασθενούς, «αναγνωρίζοντας» την πρόθεσή του (όπως ένα βήμα ή μία κλωτσιά σε μια μπάλα) και «μεταφράζοντάς» την σε δράση. Επίσης, υπάρχει σχετικό feedback μέσω τεχνητού δέρματος που έχει φτιαχτεί από το ινστιτούτο του Τσενγκ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *