Προγραμματιζόμενο προσθετικό χέρι

5Η εταιρεία Touch Bionics παρουσίασε ένα προσθετικό χέρι, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί μέσω smartphone, ώστε να εκτελεί συγκεκριμένες κινήσεις και να πιάνει διαφορετικά αντικείμενα.
Η Touch Bionics παρουσίασε το αρχικό της μοντέλο προσθετικού χεριού, το i-limb, το 2007 το οποίο μάλιστα χαρακτήριζε σαν «το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο βιονικό χέρι». Την επόμενη χρονιά παρουσιάστηκε το Ultra Revolution, στο οποίο θα ενσωματωθούν όλες οι νέες βελτιώσεις της εταιρείας.

6Το προσθετικό χέρι επιτρέπει στον κάτοχό του να προγραμματίσει μια σειρά από βασικές λαβές, οι οποίες ενεργοποιούνται από διαφορετικές κινήσεις των μυών. Συνήθως πρόκειται για τις κινήσεις που πραγματοποιεί συχνότερα ο χρήστης.
Το Ultra Revolution θα μπορεί να συνεργάζεται πλέον με τα Grip Chips, τα οποία είναι μικρό-συσκευές με δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Bluetooth. Τα Grip Chips μπορούν να προσκολληθούν σε διάφορες συσκευές και όταν το ήδη προγραμματισμένο Ultra Revolution αναγνωριστεί, τότε θα ενεργοποιείται συγκεκριμένη αλληλουχία κινήσεων.

Για παράδειγμα, η προσκόλληση σε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή θα ενεργοποιεί συγκεκριμένες κινήσεις που θα διευκολύνουν την άνετη πληκτρολόγηση. Επιπρόσθετα, στις νέες δυνατότητες του προσθετικού χεριού της Touch Bionics θα περιλαμβάνεται και ο προγραμματισμός μέσω Android εφαρμογών.

7Πιο συγκεκριμένα, μέσω των εφαρμογών biosim και my i-limb θα παρέχονται στους χρήστες άλλες δώδεκα αλληλουχίες κινήσεων-λαβών. Μέσω του προγραμματισμού συγκεκριμένων ρυθμίσεων, ο χρήστης θα μπορεί μέσω των εφαρμογών να έχει τη δυνατότητα «δημιουργίας» έως και 36 νέων επιλογών κινήσεων.
Όπως και με τα Grip Chips, οι εφαρμογές θα επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες κινήσεις, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμες όταν τις χρειαστούν. Τέλος, τα προσθετικά μέλη Ultra Revolution απέκτησαν επίστρωση πυριτίου, στα ακροδάχτυλα, ώστε να μπορεί να γίνει χρήση σε συνδυασμό με συσκευές που διαθέτουν οθόνες αφής.
Η παρουσίαση του βελτιωμένου i-limb Ultra Revolution έγινε κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου OTWorld 2014, στο οποίο συμμετείχαν 548 εκθέτες από 37 χώρες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *