Πρώτη πτήση για το HondaJet

10Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε την Παρασκευή το HondaJet- το φουτουριστικό αεροσκάφος της Honda- περνώντας ένα σημαντικό ορόσημο εν όψει της παροχής των απαραίτητων πιστοποιήσεων και της εισόδου του σε ενεργό υπηρεσία το 2015.
«Με αυτή την πρώτη πτήση, το πρόγραμμα HondaJet εισέρχεται στην επόμενη συναρπαστική του φάση καθώς ετοιμαζόμαστε για τη διάθεσή του» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Aircraft Company, Μιτσιμάσα Φουτζίνο. «Οι σημερινοί εορτασμοί αποτελούν το αποκορύφωμα εκτεταμένων προσπαθειών όσον αφορά στο μηχανικό κομμάτι και στην παραγωγή, και αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στην πορεία προς την έλευση του πιο προηγμένου ελαφρού τζετ στον κόσμο στην αγορά».
Το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής απογειώθηκε από το Piedmont Triad International Airport και πραγματοποίησε πτήση διάρκειας 84 λεπτών, φτάνοντας σε ύψος 15.500 ποδών και ταχύτητα 348 κόμβων (KTAS). Μετά την άνευ απροόπτων προσγείωσή του, το πλήρωμά του έγινε δεκτό με επευφημίες από πάνω από 1.000 μέλη της Honda Aircraft. Πιλότος ήταν ο Γουόρεν Γκουλντ.Κατά την πτήση έγιναν έλεγχοι όσον αφορά στη «συμπεριφορά» του αεροσκάφους σε υψηλές και χαμηλές ταχύτητες, τα avionics και τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων του σκάφους, όπως το σύστημα προσγείωσης, τα flaps και τη λειτουργία των φρένων.
11Η παραγωγή του αεροσκάφους συνεχίζεται σταθερά εν όψει της ένταξής του σε ενεργό υπηρεσία, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να έχει κομμάτια έτοιμα προς παράδοση αμέσως μόλις δοθούν οι απαραίτητες άδειες από την FAA (Federal Aviation Administration). To HondaJet ήδη προωθείται προς πώληση στη Β. Αμερική και την Ευρώπη μέσω του HondaJet dealer network.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το πιο προηγμένο ελαφρύ τζετ στον κόσμο, καθώς ο σχεδιασμός του ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες και concepts. H Honda έχει κατοχυρώσει τη διαρρύθμιση OTWEM (Over The Wing Engine Mount), καθώς και άλλα χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκαν ειδικά για τους σκοπούς του αεροσκάφους, το οποίο, κατά τους δημιουργούς του, είναι το πιο γρήγορο, ευρύχωρο και οικονομικό από πλευράς καυσίμων αεροσκάφος στην κατηγορία του.
Το HondaJet μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα cruise 420 κόμβων και να φτάσει σε ύψος 43.000 ποδών, μεταφέροντας πέντε επιβάτες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *