Google: «Δικαίωμα στη λήθη» και στον Καναδά

14Η αμερικανική Google έλαβε εντολή από καναδικό δικαστήριο να αφαιρέσει συνδέσμους από τη μηχανή αναζήτησής της, στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για «δικαίωμα στη λήθη».
Πιο αναλυτικά, η απόφαση του καναδικού δικαστηρίου αφορά την αφαίρεση όλων των συνδέσμων (links) που αφορούν συγκεκριμένη εταιρεία για την οποία μία άλλη επιχείρηση, η Equustek Solutions, θεωρεί ότι την εξαπάτησε αποκτώντας μία τεχνολογία δικτύωσης συσκευών την οποία πούλησε μέσω περισσότερων από 300 web sites.
Επιπλέον, οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι η αντίπαλη εταιρεία συνωμότησε με πρώην υπαλλήλους της ώστε να καταφέρει να σχεδιάσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν, χρησιμοποιώντας εταιρικά μυστικά, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολούμπια.
Σύμφωνα με την Telegraph, η Google συμφώνησε να αφαιρέσει εθελοντικά τους συνδέσμους που αφορούσαν την υπόθεση και ήταν διαθέσιμοι στο Google.ca, αν και η δικαστική εντολή αφορά όλες τις εκδόσεις των websites της Google συμπεριλαμβανομένου και του Google.com. Η αφαίρεση των συνδέσμων θα πρέπει να γίνει έως την 27η Ιουνίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι το «δικαίωμα στη λήθη» επιτρέπει σε άτομα ή οργανισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητήσουν τη διαγραφή συνδέσμων περιεχομένου, που μπορεί να θεωρείται υποτιμητικό ή ξεπερασμένο. Η παραπάνω απόφαση από καναδικό δικαστήριο ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο για εφαρμογή αντίστοιχων αποφάσεων και από άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *