Google: Εμπορική έκδοση του Project Tango σε ένα χρόνο

4Η Google ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με την LG Electronics για τη δημιουργία μίας εμπορικής έκδοσης του Project Tango, που θα είναι διαθέσιμη από την επόμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Google I/O και κατά τη διάρκεια ενός session του ΑΤΑΡ (Advanced Technology and Projects) της Google, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με την LG ώστε να δημιουργήσει μία εμπορική έκδοση του Project Tango, δηλαδή ενός smartphone ή tablet με τρισδιάστατη αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το πιθανότερο είναι αυτή η μελλοντική συσκευή να είναι ένα tablet, παρόλο που το θέμα δεν ξεκαθαρίστηκε από την Google. Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ούτε το ακριβές είδος της συνεργασίας, ούτε και το ακριβές χρονοδιάγραμμα της συσκευής.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η Google συνεργάζεται με τις μηχανές παιχνιδιών Unity και Unreal, αλλά και την εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Qualcomm.

Η Google έχει ήδη κατασκευάσει έναν αριθμό πρωτότυπων συστημάτων του Project Tango, υπό τη μορφή ενός tablet με οθόνη διαγωνίου 7 ιντσών και επεξεργαστή Tegra K1 της Nvidia, τα οποία έχουν διοχετευτεί σε developers έναντι του ποσού των 1.024 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Project Tango είναι ένα project που εξετάζει τη δυνατότητα οι μελλοντικές συσκευές, εφοδιασμένες με 3D αισθητήρες και motion-tracking κάμερες, να μπορούν να πραγματοποιούν πάνω από 250.000 τρισδιάστατες μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο και να προβαίνουν σε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη θέση και τον προσανατολισμό του χρήστη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *