Reuters: “Η Ελλάδα μείωσε τις συντάξεις κατά 30%”

44«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έλαβε δραστικά μέτρα και αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις έως και 30% την περίοδο 2009-2013 εξαιτίας των όρων που περιλάμβανε το διεθνές πρόγραμμα διάσωσής της», γράφει σήμερα το Reuters, σε δημοσίευμά του για τις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους στις χώρες του Νότου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στον ευρωπαϊκό Νότο, οι συντάξεις αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης τον πιο σταθερό τύπο εισοδήματος. Την ίδια ώρα, τα εισοδήματα για ανθρώπους 30-44 ετών, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού, υπέστησαν μειώσεις μισθών και εκατομμύρια έχασαν τις δουλείες τους.
Ειδικοί αναφέρουν στο Reuters πως η υψηλή ανεργία καθιστά μη βιώσιμα τα ασφαλιστικά συστήματα πολλών χωρών. Στην Ισπανία, ειδικότερα, η ανεργία αγγίζει το 25,9% και περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι ή περίπου το 30% του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με μειωμένο ωράριο και συμβάλουν ελάχιστα στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.
(defencenet)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *