Αντιπαράθεση για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Χωρίς τη συναίνεση της Ν.Δ. θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις νέες αλλαγές που επιχειρεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στον πανεπιστημιακό χάρτη, τις οποίες αναμένεται να φέρει στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν. Πατρών Δημήτρη Ματαρά, ο υπουργός, στην πρόσφατη συνάντησή του με την ηγεσία του Παν. Πατρών, κατέστησε σαφές ότι αν δεν προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσής του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τότε και ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση Νομικής και Γεωπονικής Σχολής. Η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως επέκρινε τον υπουργό ότι ασκεί πολιτική μέσω εκβιασμών και ότι δεν υπάρχει πραγματικό σχέδιο για την αναδιάταξη του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ο οποίος της απάντησε ότι «το υπουργείο εντυπωσιάζεται και με την κ. Κεραμέως που τόσο εύκολα πείθεται με ό,τι της σερβίρουν. Η ακραία κομματική αντιπολίτευση για θέματα ακαδημαϊκά είναι μια κατάντια που ακυρώνει τον ψύχραιμο διάλογο».

Χθες η τομεάρχης της Ν.Δ. δήλωσε ότι «η απάντηση του υπουργείου στις καταγγελίες του κοσμήτορα μόνο διάψευση δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η στάση του κ. Γαβρόγλου αποκαλύπτει, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, αφενός ότι η διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη αποτελεί προϊόν μικροπολιτικής στόχευσης και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, αφετέρου ότι η συναίνεση, την οποία ο ίδιος ο υπουργός επικαλείται σε κάθε του βήμα, πάει περίπατο όταν οι συνομιλητές του διαφωνούν. Η κυβέρνηση και σε αυτή την περίπτωση θα πορευθεί μόνη της και θα κριθεί για τις επιλογές της». Για το θέμα των δηλώσεων Γαβρόγλου στη συνάντηση που είχαν, ο κ. Ματαράς κοινοποίησε χθες κείμενο όπου μεταξύ άλλων λέει ότι «δεν είχα την πρόνοια να ηχογραφήσω τις δηλώσεις, δεν το επιτρέπει η αξιοπρέπειά μου και άλλωστε η φαεινή ιδέα ενός υπουργού είναι μεταγενέστερη. Πίστευα επίσης ο αφελής ότι δεν πρόκειται κανείς να τις αρνηθεί».

Από την άλλη, στο πλαίσιο του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, το Παν. Πελοποννήσου ζητεί τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής (σχέδιο που απομακρύνεται εάν ευοδωθούν τα σχέδια για το Παν. Πατρών με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος), ενώ η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας θα απορροφηθεί από το Παν. Δυτικής Αττικής.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *