ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

4Το καλοκαιράκι πλησιάζει και όλες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις διακοπές και τις εξορμήσεις μας σε θάλασσες και πισίνες! Μήπως όμως τη σκέψη του να βάλουμε μαγιό τη… φρενάρουν οι αντιαισθητικές ραγάδες που υπάρχουν στο σώμα μας, είτε αυτές οφείλονται σε εγκυμοσύνη, είτε σε απότομη αυξομείωση βάρους; Εμπιστευτείτε τη φύση και απαλλαγείτε από τις αντιαισθητικές ραγάδες…

Aloe Vera
Το gel της αλόης βέρα είναι γνωστό για τις θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του, ιδιαίτερα στο δέρμα. Η συχνή χρήση του ενυδατώνει και αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και δροσερή, ενώ στις ήδη γνωστές ιδιότητές του έρχεται να προστεθεί και αυτή για τη μείωση των ραγάδων. Η αλόη βελτιώνει την εμφάνιση και την ελαστικότητα του δέρματός σας, ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση. Μπορείτε να απλώσετε απευθείας στο δέρμα gel αλόης, να το αφήσετε να δράσει για λίγα λεπτά και να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ζάχαρη
Η άσπρη ζάχαρη είναι ένα από τα καλύτερα γιατροσόφια για την αντιμετώπιση των ραγάδων, καθώς προσφέρει ιδανική απολέπιση. Αναμείξτε ένα κουταλάκι άσπρη ζάχαρη με λίγο αμυγδαλέλαιο και μερικές σταγόνες χυμό από λεμόνι. Στη συνέχεια απλώστε το στις ραγάδες και κάνετε απαλό μασάζ την περιοχή για περίπου 10 λεπτά και καθημερινά, πριν κάνετε ντουζ. Εφαρμόστε για περίπου ένα μήνα και θα δείτε τις ραγάδες να αποδυναμώνονται.
Λεμόνι
Τα οξέα και οι βιταμίνες που περιέχει το λεμόνι μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά το τα νεκρά κύτταρα και να κάνει τις ραγάδες νε εξαφανιστούν. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση. Πάρτε το ένα μισό και τρίψτε το απαλά στην περιοχή με τις ραγάδες για τουλάχιστον 10 λεπτά. Νιώστε το χυμό του λεμονιού στο δέρμα σας. Ξεπλύντε με ζεστό νερό.
Εναλλακτικά μπορείτε να απλώσετε επάνω στις ραγάδες λεμόνι με χυμό αγγουριού ή λεμόνι με χυμό τομάτας ανακατεύοντας ίσα μέρη από το κάθε συστατικό.
Πατάτα
Ο χυμός πατάτας περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν την ανάπτυξη και ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Κόψτε μια μεσαίου μεγέθους πατάτα σε χοντρά κομμάτια. Με τα κομμάτια τρίψτε τις ραγάδες και βεβαιωθείτε πως ο χυμός της πατάτας έχει καλύψει όλη την περιοχή. Αφήστε το χυμό να στεγνώσει πάνω στο δέρμα και ύστερα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Ασπράδι αυγού
Τα ασπράδια των αυγών περιέχουν αμινοξέα και πρωτεΐνες τα οποία είναι και τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Το ασπράδι του αυγού έχει επίσης και κολλαγόνο και βιταμίνη Α, και είναι ωφέλιμο για την υγεία του δέρματος. Ξεχωρίστε τα ασπράδια 2 αυγών και ανακατέψτε τα απαλά με ένα πιρούνι. Απλώστε επάνω στην προβληματική περιοχή, αφού την έχετε καθαρίσει πρώτα με νερό. Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει τελείως και στη συνέχεια ξεπλύντε με κρύο νερό. Στο τέλος απλώστε λίγο ελαιόλαδο στο δέρμα για να ενυδατωθεί σωστά και επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για τουλάχιστον δυο εδβομάδες μέχρι να δείτε αποτελέσματα.
Και φυσικά μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και το δέρμα σας! Το νερό βοηθάει στο να διατηρείται το δέρμα ελαστικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *