Διάρροια: Οι 3 μύθοι για την αντιμετώπισή της

Γνωρίζετε πως πολυεθνική έρευνα έχει δείξει ότι το 16-23% του πληθυσμού
ταλαιπωρείται από συχνά διαρροϊκά επεισόδια…
Η διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού σε περιοδική βάση και μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως βακτήρια, ιούς, στρες ή κακή διατροφή. Η αντιμετώπιση του συμπτώματος είναι αναγκαία, καθότι ενδέχεται να προκαλέσει συναίσθημα δυσφορίας, αδυναμίας και ανησυχίας εκτέλεσης απλών δραστηριοτήτων ή ακόμα και αφυδάτωση.
Αν και αυτά τα ενδεχόμενα καθιστούν απαραίτητη τη φαρμακευτική θεραπεία κατά της διάρροιας, φαίνεται πως οι πάσχοντες συνήθως την αποφεύγουν, καθώς πιστεύουν σε 3 κοινούς μύθους:
1. Με τη θεραπεία της διάρροιας ενδέχεται να παραμείνουν στον οργανισμό βλαβερά βακτήρια που θα παρατείνουν την ασθένεια.
2. Η διάρροια είναι μια φυσική διαδικασία που πρέπει «να κάνει τον κύκλο της».
3. Τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα προκαλούν δυσκοιλιότητα.
Δημοσιευμένα αρχεία και κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι 3 αυτές ανησυχίες αποτελούν απλώς μύθους γύρω από τη φαρμακευτική θεραπεία κατά της διάρροιας διότι:
1. H θεραπεία της οξείας διάρροιας με λοπεραμίδη ελαττώνει κατά 61% τη διάρκεια των συμπτωμάτων στους ασθενείς, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ελαχιστοποίηση της δυσφορίας και της ενόχλησης που αισθάνονται.
2. Μόνο το 3% των ασθενών που έλαβαν αντιδιαρροϊκά φάρμακα, όπως η λοπεραμίδη, εμφάνισαν δυσκοιλιότητα.
Παράλληλα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας συνιστούν τη λοπεραμίδη ως παράγοντα επιλογής.
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *