ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα επαγγέλματα που προκαλούν εγκεφαλικό

1Αν είστε 45 ετών και πάνω και απασχολήστε επαγγελματικά στον τομέα… των πωλήσεων, τότε μάλλον διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Για την καλύτερη κατανόηση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου εξαιτίας του επαγγελματικού περιβάλλοντος ενός ατόμου, ερευνητές από το CDC διεξήγαγαν μια μελέτη που περιελάμβανε 5.566 άτομα ηλικίας 45 ετών και πάνω. Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στο συνέδριο Επιδημιολογία και Lifestyle 2016 που έκανε η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επτά τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για την υγεία της καρδιάς, τους οποίους η Εταιρεία ονομάζει «Life’s Simple 7″, και βαθμολόγησαν τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτοί οι 7 παράγοντες που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια είναι:

Πίεση του αίματος
Επίπεδο χοληστερόλης
Επίπεδο γλυκόζης νηστείας
Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)
Κάπνισμα
Επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και
Διατροφή

Παρά το γεγονός ότι το 88% των συμμετεχόντων στην μελέτη ήταν μη καπνιστές και το 78% είχαν υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το 41% αυτών δεν πληρούσε τα στάνταρντ για την “ιδανική καρδιαγγειακή υγεία”, επειδή υστερούσε πολύ στα υπόλοιπα κριτήρια, όπως η χοληστερόλη και η αρτηριακή πίεση.

Κάθε συμμετέχων στην έρευνα μπορούσε να πετύχει κορυφαία βαθμολογία αν, χωρίς τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής, είχε:

Πίεση αίματος μικρότερη από 120/80 mm Hg
Ολική χοληστερόλη κάτω από 200 mg/dL
Γλυκόζη νηστείας κάτω από 100 mg/dL (και μη-νηστείας κάτω από 140 mg/dL)
Ήταν μη-καπνιστής
ΔΜΣ στο φυσιολογικό εύρος βάρους και
Έντονη σωματική δραστηριότητα τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα

Οι ερευνητές ανέφεραν μια ευρεία διακύμανση των καρδιαγγειακών προφίλ κινδύνου ανά επάγγελμα. Αλλά γενικά διαπίστωσαν ότι οι ακόλουθες 7 τομείς επαγγελματικής απασχόλησης εμπεριείχαν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς των εργαζομένων:

Μεταφορές: Το 22% των εργαζομένων ήταν καπνιστές – το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών σε όλα τα επαγγέλματα στην μελέτη
Υπάλληλοι γραφείου: Το 68% είχε κακές διατροφικές συνήθειες
Πωλήσεις: Το 69% είχε πολύ ανεβασμένη ολική χοληστερόλη
Υπάλληλοι στην διοικητική υποστήριξη εταιρείας: Το 82% είχε χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας
Αστυνομικοί, πυροσβέστες και υπάλληλοι σεκιούριτι: Το 90% ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, το 77% είχε υψηλή χοληστερόλη και το 35% είχε υψηλή αρτηριακή πίεση
Παρασκευή τροφίμων: Το 79% είχε κακή ποιότητα διατροφής – με τη χειρότερη βαθμολογία από κάθε άλλη κατηγορία επαγγελματιών
Διοικητικές θέσεις: Είχαν συνολικά καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία από ό,τι οι εργαζόμενοι στις άλλες κατηγορίες. Το 33% είχε ιδανικό ΔΜΣ, το 75% ήταν μετρίως δραστήρια άτομα και μόλις το 6% ήταν καπνιστές. Αλλά το 72% είχε κακές διατροφικές συνήθειες και αυτό τους έβαλε στα 7 επικίνδυνα επαγγέλματα για την υγεία της καρδιάς

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *