Εξάντληση της τετραετίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, χθες, στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», σημείωσε πως «δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη τιμή στο 1821 από την ανάδειξη της τελικής δικαίωσης του Αγώνα. Της δημιουργίας ενός σύγχρονου, συμπαγούς και δημοκρατικού εθνικού κράτους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» τόνισε, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας για μία ακόμη φορά να βάλει τέλος στις φήμες περί πρόωρων εκλογών με στόχο να… «κάψει» την απλή αναλογική και να κερδίσει μία ακόμα «καθαρή» τετραετία. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην κοπή πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ο στόχος της κυβέρνησης είναι με το πέρας της τετραετίας να είναι έτοιμη να προχωρήσει «στην υλοποίηση του σχεδίου της επόμενης». Θέλοντας δε, να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η δουλειά μας είναι να τιμούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», καθιστώντας σαφές πως μία προσφυγή στις κάλπες θα ήταν κατάχρηση εμπιστοσύνης των πολιτών που έδωσαν στην κυβέρνηση καθαρή εντολή για τέσσερα χρόνια με αυτοδύναμο ποσοστό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, υπογραμμίζοντας πως η Ν.Δ. κατά το πρώτο εξάμηνο που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, απολαμβάνει πιο αυξημένη εμπιστοσύνη από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, σε σχέση με την 7η Ιουλίου. «Μια κυβέρνηση δοκιμάζεται τελικά όχι στα όμορφα λόγια αλλά στην πράξη. Αποδειχθήκαμε –όχι απλά συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις– αποδειχθήκαμε ότι βάζουμε τον πήχυ ψηλά και συχνά μπορούμε και να τον ξεπερνάμε αυτόν τον πήχυ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του κόμματος, εξήρε τον ρόλο τους, λέγοντας πως είναι «εξαιρετικά κρίσιμος» στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου, «αλλά κυρίως στη μεταφορά του μηνύματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών από το κέντρο μέχρι το τελευταίο σπίτι». Δεν είναι τυχαίο πως χρησιμοποίησε τη λέξη «αμορτισέρ». Είναι γεγονός πως όσο προχωράει το κυβερνητικό έργο ο κ. Μητσοτάκης θέλει ακόμα πιο ενεργό το κόμμα, ώστε να δρα παράλληλα και υποστηρικτικά. Χθες, ανακοινώθηκε νέα ενίσχυση του οργανωτικού του κόμματος με νέους αναπληρωτές σε Βόρεια Ελλάδα, Ηπειρο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Την ίδια ώρα εντός του Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, όπου θα συζητηθούν αλλαγές στη διάρθρωση του κόμματος πανελλαδικά. Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός θέλει ένα σύγχρονο και ευέλικτο κόμμα που θα προωθεί τις θέσεις της κυβέρνησης.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» στο Μέγαρο Μουσικής σημείωσε πως «δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη τιμή στο 1821 από την ανάδειξη της τελικής δικαίωσης του Αγώνα. Της δημιουργίας ενός σύγχρονου, συμπαγούς και δημοκρατικού εθνικού κράτους». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων πως «τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αξίζει να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους. Με πυξίδα τη θετική προβολή για το μέλλον. Πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού, αλλά και ζωογόνου περίσκεψης. Αναστοχασμού και σίγουρα εθνικής αυτογνωσίας». Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας πως «η κυβέρνηση στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία 1821-2021 και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον ζήλο όσων συγκροτούν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία».

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *