«Η Ν.Δ. συνεχίζει τις πολιτικές που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

O γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η εκτίμηση ότι η οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι επί της ουσίας ίδια με εκείνη που ακολουθούσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χθες στη Βουλή κοινή στην κριτική που άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Υλοποιείτε την ίδια πολιτική» με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσιονομικό επίπεδο, επιβάλλοντας πρόσθετα βάρη στον λαό, υποστήριξε από την πλευρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα. «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κόβουν και ράβουν πάντα σε βάρος των εργαζομένων», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει: «Είναι παραπλανητικός ο εφησυχασμός της κυβερνητικής προπαγάνδας μέσω του αφηγήματος της κανονικότητας και της επερχόμενης ανάπτυξης». Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «υπερβολικές» τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ: «Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από το κυβερνητικό αφήγημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει ότι από μια πιθανή –όπως φαίνεται– εκδήλωση κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες και επίδραση στις εγχώριες εξελίξεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μέτρα πραγματικών φοροαπαλλαγών, δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη. «Ο προϋπολογισμός στηρίζεται σε γυάλινα πόδια. Εμπεριέχει ανεδαφικούς ισχυρισμούς και γι’ αυτό είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Δεν έχετε ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδιο», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

Σε υψηλούς τόνους, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μίλησε για «τσιμεντόπλακες μιας μονιμοποιημένης λιτότητας», για «αδιέξοδα μιας νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας» και υποστήριξε ότι η Ν.Δ. δεν είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες. «Το πηδάλιο της χώρας είναι στα χέρια άλλων», είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι παρά «άλλο ένα ευχολόγιο, άλλης μιας μνημονιακής νύχτας». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, πάντως, και παρά τις επισημάνσεις του περί ομοιοτήτων της οικονομικής πολιτικής Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως δεν θα πρέπει να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την κριτική του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εχω πολλά ράμματα για τη γούνα των πρώην συντρόφων μου, αλλά δεν θα σας αφήσω να γίνετε τιμητής. Εσείς και το ΠΑΣΟΚ φέρατε την κρίση», πρόσθεσε.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *