Κλήση σε Λοβέρδο για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση της Novartis

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κλήση στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του, την οποία ζήτησε και ο ίδιος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας που του έχει αποδοθεί μετά από έρευνες των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση της Novartis.

O ίδιος αρνείται την κατηγορία και ζήτησε την άρση της ασυλίας του, ενώ τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και σε έγγραφα, όπως η δραστηριότητα διαφημιστικής εταιρείας που ελέγχεται ποινικά για τις συμβάσεις που είχε με την Novartis.

Ο πρώην υπουργός έχει δηλώσει, ότι η υπόθεση σε βάρος του είναι «στημένη», ενώ οι ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας, για τις οποίες καλείται σε εξηγήσεις, σε αυτό το στάδιο, εμφανίζουν κενά.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός καλείται σε εξηγήσεις για την Παρασκευή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Διαφθοράς αποστέλλει κλήση και στον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, όχι της Novartis, για την οποία επίσης ελέγχεται, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Και για τον Μάριο Σαλμά έχει δοθεί η άδεια της Βουλής για την παροχή εξηγήσεων.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει σε νέο πακέτο αρχειοθετήσεων για πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίον πληροφορίες αναφέρουν πως η αρχειοθέτηση της υπόθεσης του είναι έτοιμη.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *