Κωδικός «Καθημερινότητα» για τη Νέα Δημοκρατία

«Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαινόταν. Αρα, δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί αυτό δεν είχε ήδη γίνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση. Το οικόπεδο, κατόπιν κυβερνητικής πρωτοβουλίας που κινητοποίησε ιδιωτικές εταιρείες, καθαρίστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το μήνυμα ότι το κράτος είναι παρόν και δίνει άμεσα λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών, που δεν ήταν πάντα αυτονόητες, εκπέμπει η κυβέρνηση και ενόψει της νέας πολιτικής σεζόν που αρχίζει τον Σεπτέμβριο. Αιχμή το Μάτι, το οποίο επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας το μήνυμα ότι η πολιτεία είναι παρούσα και ότι, παρά τις ελλείψεις, το κράτος «μπορεί να ανταποκρίνεται όπως το απαιτούν οι Ελληνες πολίτες».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το οικόπεδο στο Μάτι όπου είχαν μεταφερθεί 85.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 και το οποίο, κατόπιν κυβερνητικής πρωτοβουλίας που κινητοποίησε ιδιωτικές εταιρείες, καθαρίστηκε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις εταιρείες που ανέλαβαν το έργο στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (εξοικονομώντας για το ελληνικό Δημόσιο το ποσό του 1 εκατ. ευρώ). Μίλησε μάλιστα για «ουσιαστικό αποτύπωμα» και όχι για επικοινωνιακή κίνηση.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι προσέφεραν στο να καθαρίσει κατ’ αρχάς αυτό το οικόπεδο –τονίζω, εντός των χρονοδιαγραμμάτων–, διότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όταν θέτουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, αυτά πρέπει να τηρούνται. Αυτό σημαίνει κανονικότητα τελικά. Τα αυτονόητα να γίνονται, ο πολίτης να αισθάνεται ότι το κράτος είναι παρόν εκεί που πρέπει να είναι παρόν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση, σημείωσε ότι «τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαινόταν. Αρα, δεν υπήρχε καμία εξήγηση γιατί αυτό δεν είχε ήδη γίνει, γιατί υπήρχε αυτή η βόμβα στην ουσία με 90.000 κυβικά τα οποία είχαν βρεθεί εδώ πέρα καύσιμης ύλης».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο νέας χωρικής ανάπτυξης της περιοχής που έχει ζητήσει από το ΤΕΕ και θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο, ενώ είπε ότι υπάρχει προσφορά και από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού να συνεργαστούν. «Είναι προσωπική δική μου δέσμευση και της κυβέρνησης, το Μάτι να το ξαναφτιάξουμε πολύ καλύτερο από ό,τι ήταν στο παρελθόν και να ξαναζήσει, με έναν τρόπο διαφορετικό, πιο βιώσιμο. Και νομίζω ότι αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος, τελικά, να επουλώσουμε οριστικά τις πολύ μεγάλες πληγές που άνοιξε η περυσινή πυρκαγιά», πρόσθεσε.

Ακόμη τρία μέτρα

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε επιπλέον τρία μέτρα που θα δρομολογηθούν άμεσα για το Μάτι. Μιλώντας στο Open, προανήγγειλε ότι θα δοθεί παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων και των εξώσεων (λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Το δεύτερο αφορά την παράταση της προθεσμίας για στεγαστική συνδρομή, η οποία έχει λήξει ήδη και θα παραταθεί μέχρι 31/12/2019. Και το τελευταίο, όπως είπε, «αφορά περιπτώσεις όπου υπήρχε καταστροφή μιας περίφραξης σε ένα χώρο, χωρίς να υπάρχει καταστροφή της οικίας που ήταν μέσα, ή όταν δεν υπήρχε κτίσμα, το οποίο δεν καλυπτόταν μέχρι σήμερα. Θα επεκτείνουμε την κάλυψη και σε αυτή την περίπτωση».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας δήλωσε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι, μιλώντας για «συναντίληψη» ότι «χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία –αλλού επενδυτικά σχέδια, αλλού μειώσεις φόρων– για να φύγει η Ευρώπη και οι χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, από τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να κάνει το αναπτυξιακό άλμα».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *