Μετωπική Ρήγα – Καμμένου με φόντο τις Ε.Δ.

Ο Πάνος Καμμένος (αριστερά) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Παναγιώτης Ρήγας (δεξιά) υποσκελίζει τον υπουργό Αμυνας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αιχμηρότατες καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα και του αρχηγού ΓΕΣ Γιώργου Καμπά άφησε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, υπονοώντας ότι οι δύο άνδρες υποσκελίζουν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο κ. Ρήγας απάντησε στις δηλώσεις του κ. Καμμένου εξίσου σκληρά, τονίζοντας ότι αυτές υπονομεύουν το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.). Ο κ. Αποστολάκης, πάντως, δεν τοποθετήθηκε σε όλο αυτό τον κύκλο δηλώσεων. Αντιθέτως, σε ομιλία του ενώπιον σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), αναφέρθηκε σε μια ευρεία ποικιλία ζητημάτων, δίχως να παραλείψει να κάνει και ένα σχόλιο για τον χειρισμό της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, χθες ο κ. Καμμένος δήλωσε (Open): «Γίνονται επικίνδυνα πράγματα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Δεν έχει να κάνει με τον κ. Αποστολάκη, έχει υποσκελιστεί από τον Ρήγα που λειτουργεί σαν κομισάριος στο υπουργείο Αμυνας». Ακόμη σκληρότερη ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε για τον αρχηγό ΓΕΣ. «Δεν έκαναν αρχηγό τον κ. Στεφανή, έκαναν έναν άνθρωπο με δύο εμφράγματα, που έχει στην πλάτη του και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι ακροδεξιός. Λειτουργεί σαν πιόνι του Ρήγα. Προχθές είπε ότι στο Ρούπελ πολέμησαν “ανεξαρτήτως θρησκειών”, ήταν στοχευμένη δήλωση. Είναι ανίκανος, επικίνδυνος, κατευθυνόμενος».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι έγιναν αποστρατείες αξιωματικών με εντολή του κόμματος και υπογράμμισε: «Δεν πείραξα άνθρωπο στο υπουργείο Αμυνας. Δεν επέτρεψα να κάνουν κομματισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις. Προστάτευσα και όλους αυτούς τους κομματικούς αγκιτάτορες, δεν επέτρεψα να πειράξουν άνθρωπο, λόγω της κομματικής του καταγωγής. Ο Αποστολάκης είναι ικανός και είμαι ήσυχος που είναι εκεί. Κομισάριος της ΚΝΕ ο κ. Ρήγας. Πήγαν να περάσουν συμβούλια στρατιωτών που θα ελέγχουν τους διοικητές. Να περάσουν τους αντιρρησίες προτρέποντας τη νεολαία να γίνουν αντιρρησίες». Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης, ότι στη συμφωνία των Πρεσπών υπάρχουν και μυστικά πρωτόκολλα ενώ πρόσθεσε ότι «με εντολή του πρωθυπουργού δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το υστέρημα του ελληνικού λαού, 198 εκατ. ευρώ στα Σκόπια με απευθείας χρηματοδότηση, χρήματα που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε τις φρεγάτες στο Αιγαίο, για να έχουμε τα αεροπλάνα να πετάνε».

Ο κ. Ρήγας από την πλευρά του τόνισε ότι δεν πρόκειται να παρασυρθεί ούτε ο ίδιος ούτε και κανείς άλλος «από τις προσπάθειες του κ. Καμμένου να ανοίξει ένα διάλογο μέσω ύβρεων, προσβολών και ανυπόστατων ισχυρισμών, μετατρέποντας μάλιστα τον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Αμυνας σε αναλώσιμο μικροκομματικά». Επιπλέον, επισήμανε ότι από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας περιβάλλει με εμπιστοσύνη και αμέριστη υποστήριξη «τη στρατιωτική ηγεσία απέναντι σε οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση, που αντικειμενικά συνιστά απόπειρα υπονόμευσης του ίδιου του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *