Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου μουσείου του Ιδρύματος Γουλανδρή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αύριο, Τρίτη, στις 11:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του νέου μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Το νέο μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή βρίσκεται στην οδό Ερατοσθένους 13 και σε αυτό εκτίθενται 180 έργα και αντικείμενα τέχνης. Εκτός από τα εμβληματικά έργα της συλλογής που παρουσιάζονται στο σύνολό τους και θα εκτίθενται μόνιμα, άλλα επίσης σημαντικά έργα θα εκτίθενται εκ περιτροπής προκειμένου ολόκληρη να τεθεί σε κοινή θέαση.

Το Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή σεβάστηκε επίσης την επιθυμία των ιδρυτών για μια αίθουσα αφιερωμένη στη σημαντική συλλογή τους από γαλλικά έπιπλα υπογεγραμμένα από τους διασημότερους ébénistes και αντικείμενα τέχνης, χρονολογούμενα από τον 18ο αιώνα, όπως και κινεζικά αντικείμενα τέχνης από νεφρίτη ή πορσελάνη, καθώς η τέχνη ήταν παρούσα στη ζωή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους.

Τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου θα πραγματοποιηθούν την αύριο, Τρίτη, στα οποία όπως αναφέρθηκε θα παραστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, το μουσείο θα ανοίξει και για το κοινό.

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *