Σφοδρή σύγκρουση με φόντο την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νέα θύελλα αντιπαράθεσης προκάλεσε η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα σε πορείες με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Η επιλογή του τέως πρωθυπουργού να τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν είχε κάνει ως πρωθυπουργός τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η αποχώρησή του στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, χωρίς να φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. που τον αποκάλεσε «τουρίστα». «Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα», ανέφεραν πηγές της Πειραιώς για να προκαλέσουν την προσωπική επίθεση της Κουμουνδούρου στον πρωθυπουργό για το προγραμματισμένο ιδιωτικό ταξίδι του στο Λονδίνο. «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η Ν.Δ., όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο», σημείωνε η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Μητσοτάκη για το επετειακό tweet που ανήρτησε, στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην ασφάλεια των πολιτών.

Η αντιπαράθεση για την αριστερή στροφή Τσίπρα συνεχίστηκε με υπαιτιότητα αυτή τη φορά του ίδιου του τέως πρωθυπουργού. Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αντεπιτεθεί για την κριτική που δέχθηκε. «Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως είχε «στήσει σκηνικό πολέμου με μπαχαλάκηδες», αλλά αιφνιδιάστηκε από την «πρώτη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση». Η λέξη «αντικυβερνητική» προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος.

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε αρχικά η Πειραιώς, προσθέτοντας σε έντονο ύφος: «Οσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει». Η αναφορά Τσίπρα προκαλεί εύλογα ερωτήματα, πώς η φετινή πορεία έγινε αίφνης αντικυβερνητική, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώσο ήταν κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθετε εκ νέου την ερώτηση στον πρωθυπουργό με θέμα «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς», ρωτώντας τον γιατί ενώ προτάσσει το δόγμα «νόμος και τάξη», την ίδια ώρα δείχνει επιείκεια στα «εγκλήματα του λευκού κολάρου».

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *