Χορτοφάγοι VS Κρεατοφάγοι: Ποιοι είναι μακροβιότεροι και πιο υγιείς;

Η κατανάλωση κρέατος τοποθετείται συχνά κάτω από το μικροσκόπιο. Μια μελέτη που παρακολούθησε σχεδόν 100.000 Αμερικανούς για πέντε χρόνια διαπίστωσε ότι οι μη κρεατοφάγοι
ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν – από οποιασδήποτε αιτία – κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης από αυτούς που έτρωγαν κρέας. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αισθητό στους άνδρες ενώ, οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζουν κατά 12% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με τους κρεατοφάγους.

Άλλες έρευνες αποδεικνύουν πως η χορτοφαγία δεν μειώνει απαραίτητα τους κινδύνους εμφάνισης νόσων από μόνη της. Συγκεκριμένα, μελέτες που έγιναν τόσο σε πειραματόζωα όσο και σε ανθρώπους εστιάζοντας αποκλειστικά στη σύγκριση χορτοφαγικής και μη δίαιτας δεν έχουν παρουσιάσει καμία απόδειξη για τη σύνδεση της χορτοφαγίας με τη μη εμφάνιση νόσων.

Όπως όμως αναφέρει το IFL Science, μία πρόσφατη καταγραφή που συγκέντρωσε στοιχεία από πλειάδα άλλων, καταλήγει στο ότι οι χορτοφάγοι όντως εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά πρόωρων θανάτων και εμφάνισης καρκίνων, αλλά αυτό δεν σχετίζεται με τη διατροφή τους.
Για την ακρίβεια, ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός πως οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μην τρώνε κρέας και τα παράγωγά του, ταυτόχρονα ακολουθούν κι έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, δεν πίνουν, δεν καπνίζουν, ενώ ασκούνται τακτικά
medicalland.gr Labels Υγείαksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *