Αυτές οι γυναίκες πληρώνουν ακριβά το τίμημα για τον ψηφιακό κόσμο μας

Αυτές είναι μερικές από τις γυναίκες της Banolim, μιας οργάνωσης που έχει συνεργαστεί με σημερινούς και παλιότερους εργαζόμενους σε…
εργοστάσια ημιαγωγών στη Νότια Κορέα, βοηθώντας δεκάδες από αυτούς σε υποθέσεις αποζημίωσης ενώ όπου χρειάζεται κάνει ενστάσεις όταν απορρίπτονται οι ισχυρισμοί τους.
Η ομάδα ιδρύθηκε για να υποστηρίξει τον Hwang Sang-ki, οδηγό ταξί που εναντιώθηκε κατά της Samsung μετά τον θάνατο της κόρης του, που δούλευε σε εργοστάσιο της εταιρείας, από μια σπάνια και επιθετική μορφή λευχαιμίας το 2007.

Η Banolim έχει βοηθήσει ερευνητές να τεκμηριώσουν περιπτώσεις καρκίνου στη βιομηχανία ενώ εκπρόσωποί της εργάζονται για τις επιπτώσεις κάποιων υλικών στην αναπαραγωγική υγεία των εργαζομένων.

Η Park Min-sook στο σπίτι με την κόρη της Ju-hyun στο Danyang της Νότιας Κορέας. H Park, 44 ετών, εργάστηκε σε εργοστάσιο ημιαγωγών της Samsung για επτά χρόνια. Αργότερα υπέφερε από καρκίνο του μαστού, στειρότητα και αποβολή.

Οι προσωπικές φωτογραφίες της Park Min-sook από το εργοστάσιο ημιαγωγών.

Wafers που απορρίφθηκαν από τη Samsung. Η Park Min-sook τα έφερε στο σπίτι της τη δεκαετία του 1990. «Δεν θέλω καν να τα αγγίξω», λέει.

Η Kim Shinyeo βοηθά την κόρη της Han Hye-kyung να βγει έξω από το αυτοκίνητο σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Η Χαν, 39 ετών, εργάστηκε σε εργοστάσιο LCD της Samsung. Έχει όγκο στον εγκέφαλο που εμποδίζει την ομιλία, την όραση και την κινητικότητά της.

Η Han Hye-kyung πέρασε τη νύχτα με τη μητέρα της σε χώρο διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Samsung στη Σεούλ. Στα δεξιά βρίσκεται ο Hwang Sang-ki, πατέρας της Hwang Yu-mi, πρώην εργαζόμενης της Samsung που πέθανε από λευχαιμία το 2007.

Η Kim Mi-yeon βάζει την κόρη της Yubin για έναν απογευματινό υπνάκο στο σπίτι τους στο Suwon. Η Kim, 38 ετών, εργάστηκε στη Samsung για 15 χρόνια και αργότερα υπέφερε από στειρότητα και καρκίνο της μήτρας. Τον Μάρτιο αναγνωρίστηκε ως η πρώτη εργαζόμενη στον τομέα των ημιαγωγών που υπέστη επαγγελματική ασθένεια που σχετίζεται με την αναπαραγωγική υγεία.

Ένα μικρό μνημείο για την Hwang Yu-mi, έξω από την έδρα της Samsung στη Σεούλ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *