Ντάμιαν Μάντσεφσκι: Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει «πολλές πόρτες ευκαιριών» οικονομικής συνεργασίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια αποσκοπεί στην εδραίωση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, ιδίως στους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ντάμιαν Μάντσεφσκι.

«Χαιρετίζουμε ειλικρινά την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και θα είμαστε περισσότερο από ευτυχείς και χαρούμενοι να τον υποδεχθούμε» επισημαίνει.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την αυριανή πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, ο Ντάμιαν Μάντσεφσκι υπογραμμίζει τη σημασία της, σημειώνοντας πως τώρα που δεν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα, οι δύο χώρες μπορούν να επικεντρωθούν σε ευρύτερα θέματα συνεργασίας. «Πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι παρούσες για περισσότερο από μία ή δύο δεκαετίες στην αγορά και έχουν θετική εμπειρία, δεδομένου ότι είναι ακόμα εκεί και λειτουργούν, ενώ προφανώς είναι και κερδοφόρες. Είμαστε στα αρχικά στάδια, οι ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας είναι τεράστιες» διαμηνύει ο υπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Δίνοντας το στίγμα της αυριανής επίσκεψης, από την πλευρά της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ντάμιαν Μάντσεφσκι σημειώνει: «Προετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε αρκετές συγκεκριμένες διμερείς συμφωνίες που θα έχουν απτά αποτελέσματα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής τους». Τονίζει μάλιστα τη βούληση της Βόρειας Μακεδονίας οι συναντήσεις αυτές να είναι πιο συχνές, ειδικά στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώνει απόλυτα βέβαιος πως η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει «πολλές πόρτες ευκαιριών» για οικονομική συνεργασία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας εστίασε στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, σημειώνοντας ότι θα προσφέρει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες, επενδύσεις και θέσεις εργασίας, διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων και θα δημιουργήσει πολύ καλύτερες προοπτικές για τους πολίτες των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *