Τουρκικά γεωτρύπανα νότια της Κύπρου

Φωτογραφία αρχείου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Τουρκία προτίθεται να στείλει νότια της Κύπρου δύο γεωτρύπανα, τον «Πορθητή», αλλά και το δεύτερο που αγόρασε πρόσφατα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δυστυχώς άρχισαν γεωτρήσεις παρά την επιμονή μας να μην το κάνουν μονομερώς και το αίτημά μας να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων. Τώρα και το δικό μας γεωτρύπανο “Πορθητής” κάνει γεώτρηση ανοιχτά της Αττάλειας. Θα το πάμε κατευθείαν νοτίως της Κύπρου.

Με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερό μας γεωτρύπανο που θα έρθει τις επόμενες μέρες θα το στείλουμε εκεί. Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις σε εκείνη την περιοχή», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας σε εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό).

Ο κ. Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι η Αγκυρα προστατεύει όλα της τα δικαιώματα στο Αιγαίο, για να προσθέσει ότι Τουρκία και Ελλάδα κατέληξαν σε κοινή λύση στο θέμα της επανενεργοποίησης των μηχανισμών για μη αύξηση της έντασης. Ωστόσο, εμφανίστηκε με απειλητική διάθεση για το Κυπριακό, καθώς είπε ότι «δεν θα περιμένουμε αιωνίως, εάν πλέον η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με την τουρκοκυπριακή πλευρά και εμείς θα κάνουμε τα βήματά μας αναλόγως».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *