Το σιρόπι που μπορείς να βάζεις στα γλυκά αντί για ζάχαρη – Μειώνει το αίσθημα της πείνας

Πώς μπορείτε να δώσετε γλυκιά γεύση στα γλυκά σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με πολλές θερμίδες;…

Μεγαλώσαμε με αφράτα κέικ βανίλιας, κουλουράκια πορτοκαλιού, ρυζόγαλο, κρέμες βανίλιας, σιροπιαστά γλυκά ταψιού, μηλόπιτες, τσουρέκια. Με άλλα λόγια, γλυκά που αν έχουν κάποιο συστατικό σε αφθονία είναι η ζάχαρη.

Κι ενώ το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και υγιεινό. Κάπως έτσι, αρχίσαμε να ψάχνουμε εναλλακτικές για να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη ή με κάποιο τρόπο να τη μειώσουμε την ποσότητα της μέσα στα γλυκά χωρίς αυτό να κοστίσει στην υφή και στη γεύση.

Μπορεί να έχετε ακούσει ή να δοκιμάσει να φτιάξετε τα γλυκά σας με πολτοποιημένες μπανάνες ή με πουρέ από βρασμένα μήλα αντί για ζάχαρη. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να μιλήσουμε για ένα φυσικό γλυκαντικό μέσο που τόσο χάρη στη γεύση, όσο και στη σύσταση του, πλέον, έχει πιστούς φαν. Ο λόγος για το σιρόπι αγαύης.

Παράγεται από το ομώνυμο κακτοειδές φυτό, το οποίο καλλιεργείται ευρέως στη Νότια Αμερική και κυρίως στο Μεξικό και μια από τις πιο συχνές του χρήσεις είναι η παρασκευή τεκίλας.

Η αγαύη η σιζαλανή απαντάται όμως και στην ελληνική χλωρίδα και είναι το γνωστό φυτό «αθάνατος» (βεβαίως).

Γευστικά, το σιρόπι, ή αλλιώς το νέκταρ, αγαύης είναι πιο γλυκό από το μέλι οπότε με 10 γρ. αγαύης για παράδειγμα, έχετε το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχατε με 30 γρ. ζάχαρης. Οπότε κρίνεται ιδανικό για να αντικαταστήσετε πλήρως τη ζάχαρη με αυτό. Την ίδια στιγμή, χάρη στο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όχι απλώς δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα, αλλά τα ρίχνει (win-win situation δηλαδή).

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *