4 κακές συνήθειες που γερνούν το πρόσωπό σου ενώ κοιμάσαι

Αν νομίζεις ότι το να κοιμάσαι νωρίς τα βράδια και να φοράς αντηλιακό χειμώνα – καλοκαίρι είναι αρκετό για να… κρατήσει το γήρας μακριά από το πρόσωπό σου, τότε μάλλον δεν έχεις ιδέα πόσο κακό κάνεις στην επιδερμίδα σου καθημερινά, έχοντας υιοθετήσει κάποιες ή όλες από τις παρακάτω επικίνδυνες συνήθειες.

Είναι τέσσερις και σχετίζονται τόσο με τον τρόπο που κοιμάσαι, όσο και με τη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησής σου, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

Κοιμάσαι μπρούμυτα

Σύμφωνα με την δερματολόγο Purvisha Patel, «όταν κοιμάσαι μπρούμυτα η βαρύτητα προκαλεί πρήξιμο στο πρόσωπο, κυρίως στη περιοχή των ματιών, λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος». Μάλιστα, όπως η ίδια τονίζει, με το πέρασμα του χρόνου, ο ύπνος σε αυτή τη στάση ευνοεί τη χαλάρωση του δέρματος και την απώλεια κολλαγόνου. Η συμβουλή της είναι, αν δεν θέλεις να γεράσεις πριν την ώρα σου, να προσπαθήσεις να κοιμάσαι ανάσκελα.
Δεν πλένεις το πρόσωπό σου

Ο βραδινός καθαρισμός του προσώπου δεν είναι αναγκαίος μόνο στις γυναίκες, που μακιγιάρονται, αλλά και στους άντρες, καθώς απομακρύνει τη βρωμιά και τον ιδρώτα. «Όταν για παράδειγμα γυμνάζεσαι και ιδρώνεις, οι πόροι του δέρματος κλείνουν και αυτό ακριβώς είναι που ευνοεί τα σπυράκια και την έξαρση της ακμής», τονίζει η Dr. Patel και συμπληρώνει: «Ειδικά αν έχεις λιπαρό τύπο δέρματος, το πρόσωπό σου θα δείχνει ακόμα πιο λιπαρό». Τι χρειάζεται να κάνεις; Να εφοδιαστείς με ένα καθαριστικό προϊόν με απολεπιστικούς παράγοντες για να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα, που φράζουν τους πόρους γύρω από τη μύτη, το κούτελο και το πηγούνι και να προετοιμάσεις το δέρμα σου για ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Το παρακάνεις με τα προϊόντα περιποίησης

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του άντρα που περιποιείται τον εαυτό του και εκείνου που υπερβάλλει από τον ενθουσιασμό του και το παρακάνει με τα προϊόντα περιποίησης, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά επιβλαβές για το δέρμα. Η Dr. Patel εξηγεί: «Για παράδειγμα, τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των ρυτίδων, όταν όμως συνδυάζονται με προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου για την καταπολέμηση της ακμής, μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα΄, ερυθρότητα και εξανθήματα. Καλύτερα λοιπόν να μείνεις πιστός στα προϊόντα που ξέρεις ότι λειτουργούν σωστά στον τύπο επιδερμίδας σου».
Δεν πίνεις άφθονο νερό

Όσο και να ενυδατώνεις με κρέμες την επιδερμίδα σου, η πραγματική, ωφέλιμη ενυδάτωση για τον οργανισμό σου και την καλή υγεία σου έρχεται από μέσα προς τα έξω. «Όταν η επιδερμίδα αφυδατώνεται, χάνει την λάμψη και τη σφριγηλότητά της, ενώ η ξηρότητα την κάνει να δείχνει ρυτιδιασμένη, ειδικά στην περιοχή των ματιών», διευκρινίζει η Dr. Patel και σε προτρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον 6 ποτήρια νερού την ημέρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *