5 λόγοι που η γυμναστική το βράδυ θα σου αλλάξει τη ζωή

Eάν δεν σας αρέσει να γυμνάζεστε το πρωί, εάν το άρωμα του καφέ δεν σας προκαλεί ευτυχία, εάν σας ενοχλεί το πρώτο φως της μέρας ή αν το…
πιο βαρύ πράγμα που μπορείτε να σηκώσετε το πρωί είναι το μαξιλάρι σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε γυμναστική το βράδυ. Θα αλλάξει τη ζωή σας από την πρώτη κιόλας φορά!

Ας ξεκαθαρίσουμε αυτό: Δεν θα χάσετε τον ύπνο σας εάν κάνετε γυμναστική αργά το βράδυ! Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του National Sleep Foundation διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα του ύπνου για όσους ασκούνται έντονα το βράδυ.

1. Θα κοιμάστε καλύτερα
Πολλές μελέτες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που σηκώνουν βάρη το βράδυ έχουν καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ύπνου από εκείνους που το κάνουν το πρωί ή τις απογευματινές ώρες. Αυτό θα σας βοηθήσει πραγματικά να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Ο καλός ύπνος δεν είναι επιτακτική ανάγκη μόνο για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη των μυών, αλλά θα σας επιτρέψει να νιώσετε πιο ξεκούραστοι το επόμενο πρωί.

2. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα
Εκτός από καλύτερη ποιότητα ύπνου, αρκετές μελέτες διαπίστωσαν ότι η προπόνηση το βράδυ ήταν η πορεία προς σημαντικά μεγαλύτερα μυϊκά οφέλη και βελτιωμένη αντοχή. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Μπορείτε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από την προπόνηση εάν γυμνάζεστε το βράδυ.

3. Θα έχετε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση
Το επιστημονικό περιοδικό Journal of Strength Conditioning Study αναφέρει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το βράδυ έχουν μειωμένη αρτηριακή πίεση κατά 15% περισσότερο από όσους γυμνάζονται το πρωί ή το απόγευμα.

4. Θα καίτε περισσότερες θερμίδες
Μια μελέτη από το The New England University του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσε ότι εκείνοι που γυμνάζονται το βράδυ, το κάνουν με μεγαλύτερη ένταση. Αυτό σημαίνει ότι καίνε ακόμα περισσότερες θερμίδες τη νύχτα και έχουν μεγαλύτερα οφέλη: πιο σφιχτά χέρια και κοιλιακούς, πιο δυνατά πόδια και μια συνολικά υγιέστερη ζωή.

5. Το σώμα είναι καλύτερα προετοιμασμένο
Όχι μόνο επειδή θα κοιμηθείτε καλύτερα και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνες, τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλότερα τα πρωινά, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μυών. Όμως, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το βράδυ, γεγονός που θα ενισχύσει την ανάπτυξη των μυών. Έτσι, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αποτελέσματα ακόμα πιο σύντομα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *