Eπίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Μόρια

Με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νέα Δημοκρατία

«Ντροπή» της κυβέρνησης και της χώρας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα τις εικόνες από τη Μόρια ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το «κολαστήριο» της Μόριας και τη διαχειριστική ανεπάρκεια στο προσφυγικό. Αναμένεται να το επαναλάβει σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη, όπου θα επισκεφθεί το Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, κάτι που, όπως υπενθυμίζεται από την Πειραιώς, δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ηταν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, ότι «πουλάει» ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις της προσβάλλει τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας στη Μόρια, ενώ είχε αφήσει αιχμές ότι παρόλο που έχουν διατεθεί εκατοντάδες εκατομμύρια για τη διαχείριση του προσφυγικού, αυτά έχουν χαθεί στους διαδρόμους της «κυβερνητικής αδιαφάνειας». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα, στο περιθώριο συνόδου κορυφής του ΕΛΚ, είχε ψέξει την κυβέρνηση ότι είναι απούσα από τη συζήτηση για το προσφυγικό, τόσο επειδή η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων «δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της» όσο και επειδή δεν αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει σήμερα τη σημασία που δίνει στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Μήνυμα ότι είναι υποχρέωση του κράτους να στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, όπως όσοι έχουν χηρέψει, απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή του συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ», με κύριο θέμα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συντάξεις χηρείας εξαιτίας του άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου. Ο ίδιος δεσμεύθηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης, που θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα, ενώ έδωσε έμφαση στην ομαλή ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Πειραιώς σχολίασε διά της Μαρίας Σπυράκη ότι η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει «υπό αυστηρή επιτήρηση». «Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και για περισσότερα από τρία χρόνια άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, χωρίς να εξασφαλίσει την πρώτη κατοικία πολιτών που έχουν ανάγκη», σημείωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι, αντίθετα, «επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Αντί να λύνει τα προβλήματα, η κυβέρνηση ασχολείται με τα ρουσφέτια». Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ν. Δένδια (περί διαφορετικού ύφους από τον Αδ. Γεωργιάδη), σημείωσε: «Αλίμονο αν είχαμε όλοι στη Ν.Δ. το ίδιο ύφος, αν είμασταν όλοι ίδιοι. Οι διαφορές ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική, η οποία καθορίζεται από τον πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος».

«Σκανδαλώδεις διατάξεις»

Για ευθεία εύνοια προς τη Χρ. Αυγή, αλλά και τους «ταραξίες και κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία», κατηγόρησε η Ν.Δ. την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης που προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Η Πειραιώς κάνει λόγο για «σκανδαλώδεις διατάξεις», ενώ σημειώνει ότι «η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρ. Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *