Στην Διεθνή Διάσκεψη της Μόσχας «κληρώνει» για τους δύο Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς;

Υπάρχουν εύλογες ελπίδες ότι στην «VII Moscow Conference on International Security» θα έχουμε αίσιο τέλος για τους δύο Έλληνες αιχμαλώτους στρατιωτικούς με την προεργασία να έχει γίνει την προηγούμενη ημέρα στην Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη όπου και θα συναντηθούν οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας και εν συνεχεία στην Διάσκεψη της Μόσχας ελπίζεται ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Και στους δύο αυτούς σημαντικούς θεσμούς ο Β.Πούτιν θα παρέμβει ηχηρά στον Ρ.Τ.Ερντογάν για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, μια παρέμβαση η οποία έχει πάρα πολλές πιθανότητες να εισακουστεί από τον Τούρκο πρόεδρο.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ διοργανώνει την Διάσκεψη για την Διεθνή Ασφάλεια στην Μόσχα στις 4-5 Απριλίου του 2018.

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η Συρία και η ήττα των ισλαμιστών τρομοκρατών εκεί. Η ρωσική πλευρά θα μοιραστεί την εμπειρία της στον πόλεμο κατά του ISIL και θα δώσει τις εκτιμήσεις της για τις περαιτέρω εξελίξεις στην Μέση Ανατολή ειδικότερα για την μεταπολεμική περίοδο.

Το 2018 θεωρείται η χρονιά όπου θα τελειώσει η συριακή σύγκρουση.

Μαζί όμως με την Συρία θα τεθεί και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα δεχτεί την εισήγηση του Ρώσου προέδρου και αναμένεται να την ακούσει πολύ προσεκτικά

Να πούμε ότι στην Διάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ, ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Πατρούσεφ και όλοι οι ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ από Κίνα, Ινδία, πολλών αραβικών χωρών, της Συρίας και του Ιράν.

Θα συζητηθούν και θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Θα υπάρξει ιδιαίτερη συζήτηση για την λεγόμενη “Soft power” σαν εργαλείο επιδίωξης στρατιωτικο-πολιτικών στόχων

Εάν απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να κερδίσει η ρωσική πλευρά πάρα πολλά σε επικοινωνιακό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Καταρχήν θα έχει λύσει ένα ζήτημα που αφορά δύο μέλη μιας εχθρικής επί του πρακτέου Συμμαχίας.

Αντίθετα οι ΗΠΑ θα έχουν εμφανιστεί ως ανίκανες να διαχειριστούν τέτοιου τύπου κρίσεις όπως τα ελληνοτουρκικά και αυτό που φαίνεται είναι ότι με την συμπεριφορά τους τόσα χρόνια εξέθρεψαν την τουρκική προκλητικότητα.

Ακόμα και η ρωσική Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα αποκτήσει άλλο κύρος…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *