Τώρα που έφυγε ο Γιάννης, Πρέπει να πέσουν Κεφάλια της Τρόικα

5Με τον παραπάνω τίτλο, το αμερικανικό έξω-συστημικό οικονομικό πρακτορείο Ζήρο Χέτζ δημοσιεύει σύντομο σχόλιο του απεσταλμένου στην Αθήνα οικονομικού σχολιαστή Ραούλ Ιλάργκι Μέϊγερ, εξ αφορμής της παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη, την σχετική ανακοίνωση του οποίου επίσης παραθέτει. Το σχόλιο -αντιπροσωπευτικό των αντιδράσεων πολλών διασημότερων οικονομολόγων στο άκουσμα της παραίτησης -γράφει τα εξής:
Μτφ.Μ.Σ.
«Τώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε, με τον μοναδικό στο είδος τρόπο και χρόνο που μας δείχνει πως είναι οι πραγματικοί άνδρες, καιρός είναι να καθαρίσει επίσης και η άλλη πλευρά του τραπεζιού. Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν θάπρεπε να αντιμετωπίζει τα ίδια πρόσωπα, που οδήγησαν την Ευρώπη σε οδυνηρή ήττα στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτό θα αποτελούσε την έσχατη καταισχύνη, από την οποία η Ε.Ε. δεν θα μπορούσε να επιζήσει. ΄Ετσι, συνιστούμε τώρα στον Γιούνκερ, στην Λαγκάρντ, στον Σόϊμπλε, στον Ντίσελμπλουμ, στον Ντράγκι, στην Μέρκελ και στον Σούλτς να αδειάζουν τη γωνιά…
Καιρός είναι και η Τρόικα να ψάξει να βρει μερικούς πραγματικούς άνδρες. Δεν μπορεί να φεύγει ο νικητής και να μένουν όλοι οι ηττημένοι.
Οι απόπειρες να κρύψουν την ανάλυση του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του χρέους ήταν μια επαίσχυντη απόπειρα να εξαπατήσουν τον λαό της Ελλάδος και ολόκληρης της Ευρώπης. Και να μην ξεχνάμε και τις ΗΠΑ: η Λαγκάρντ δρα από την Ουάσιγκτων.
Δεν μπορεί, ύστερα από αυτή τη γελοιογραφία Δημοκρατίας, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι να μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους.
Είναι καιρός η Ευρώπη να δείξει το ίδιο δημοκρατικό σθένος που επέδειξε ο Βαρουφάκης τη Δευτέρα το πρωί. Και αν αυτό δεν συμβεί, όλοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να κοιτάξουν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση όσο μπορούν πιο γρήγορα.
Γιατί αυτό θα αποδείκνυε μια για πάντα ότι η η Ε.Ε. δεν είναι πια παρά μια φτηνή πρόσοψη, ένας διαφανής φερετζές, πίσω από τον οποίο κάτι πολύ απαίσιο προσπαθεί να κρύψει το ειδεχθές πρόσωπό του.»

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *