«Last Christmas» για τον «δικό μας» Τζορτζ Μάικλ! – Ανήμερα των Χριστουγέννων άφησε την τελευταία του πνοή…

Παγκόσμιος θρήνος για το χαμό του George Michael που «έφυγε» από τη ζωή στο σπίτι του στα 53 του μόλις χρόνια, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο τραγουδιστής που γνώρισε δόξα και απέκτησε παγκόσμια φήμη με τις μεγαλειώδεις επιτυχίες που μεσουρανώντας τις δεκαετίες ’80 και ’90, και με τη σκοτεινή πλευρά του, αυτή με την εμπλοκή στα ναρκωτικά και τα κέντρα αποτοξίνωσης που πραγματικά τον έκαναν αγνώριστο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο George Michael συνδέθηκε με τα Χριστούγεννα όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης, ερμηνεύοντας τη μεγάλη επιτυχία των Wham Last Christmas και άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος αδελφός και φίλος, πέθανε ήσυχα στο σπίτι του, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Είχε υποβληθεί σε τραχειοτομή, όπως μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης».

Ο George Michael, κατά κόσμον Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, του οποίου ο πατέρας ήταν Κύπριος και η μητέρα του Αγγλίδα, διέπρεψε ως τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός, ενώ είχε πουλήσει περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Η καριέρα του ξεκίνησε με το μουσικό δίδυμο Wham το 1981, φτάνοντας και οι δύο δίσκοι τους στη Νο. 1 στο ΗΒ το 1983 και το 1984. Ο δεύτερος, μάλιστα, περιελάμβανε και το σόλο τραγούδι του George Michael Careless Whisper, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία φθάνοντας στο Νο. 1 σε 25 χώρες.

Από το 1986, οπότε διαλύθηκαν οι Wham, ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, Faith, που κυκλοφόρησε το 1987, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Μάικλ έχει 7 τραγούδια νούμερο 1 στη Βρετανία και 8 νούμερο 1 τραγούδια στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.

Επίσης ο George Michael είχε βραβευθεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι. Η καλλιτεχνική του, μάλιστα, εμβέλεια φάνηκε και όταν η Ακαδημία Ραδιοφώνου ανακοίνωσε το 2004 ότι ο George Michael ήταν ο καλλιτέχνης του οποίου τα έργα παίχθηκαν περισσότερο στο βρετανικό ραδιόφωνο την περίοδο 1984-2004

Μετά τη σύλληψή του στις 7 Απριλίου του 1998 για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα στο Λος Άντζελες, παραδέχθηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Όπως όμως συμβαίνεια και στις περισσότερες περιπτώσεις πίσω από τα φώτα των επιτυχιών κρύβεται και μια σκοτεινή πλευρά, σαν αυτή του κόσμου των ναρκωτικών. Το 2006, συνελήφθη πρώτη φορά για κατοχή παράνομων ουσιών Στις 24 Αυγούστου 2010 παραδέχθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και στις 14 Σεπτεμβρίου καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκισης, πρόστιμο και πενταετή απαγόρευση οδήγησης, ενώ αφέθηκε ελέυθερις στις 11 Οκτωβρίου, μετά από ένα μήνα φυλάκισης.

Στις 14 Μαρτίου 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο Symphonica, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πέρυσι εθέαθη σε κλινική απότοξίνωσης στην Ελβετία, όπου είχε γίνει πραγματικά αγνώριστος, ενώ οι συγγενείς του έκαναν λόγο για τον μεγάλο εθισμό του από τις ναρκωτικές ουσίες.

Σοκαρισμένοι οι διάσημοι φίλοι του τον αποχαιρετούν, όπως η Μαντόνα και ο Έλτον Τζον, λένε το τελευταίο «αντίο» με μηνύματα και δηλώσεις τους στα social media. Οι περισσότεροι δεν παραλείπουν να συσχετίσουν το θάνατό του με όλους τους σπουδαίους που πήρε μαζί της η χρονιά που φεύγει, κάνοντας λόγο για ένα «καταραμένο 2016».

«Στο καλό φίλε μου! Ακόμα ένας σπουδαίος καλλιτέχνης μας αφήνει. Μπορεί το 2016 να πάει να γ… ΤΩΡΑ», είναι το γεμάτο θλίψη και οργή μήνυμα που ανέβασε η Μαντόνα στον λογαριασμό της στο Instagram, μαζί με ένα βίντεο όπου η ίδια βραβεύει τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Μια φωτογραφία του με τον Τζορτζ Μάικλ ανέβασε και ο Έλτον Τζον, γράφοντας: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο – την πιο ευγενική, γενναιόδωρη ψυχή και έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη».

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *