Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο

Το σκωτσέζικο «νερό της φωτιάς» πωλήθηκε έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων

Το ιλιγγιώδες ποσό των 872.000 ευρώ (1,01 εκατ. δολάρια) αγγίζει η τιμή του ακριβότερου ουίσκι που πουλήθηκε ποτέ, μιας φιάλης Macallan 60 ετών.

Το πανάκριβο «νερό της φωτιάς» δημοπρατήθηκε από τον οίκο Bonhams στο Χονγκ Κονγκ τον Μάιο του 2018 και φέρει ετικέτα από τον Peter Blake, τον γνωστό βρετανό καλλιτέχνη που έφτιαξε το εξώφυλλο του δίσκου «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band» των Beatles.

Το ρεκόρ ωστόσο διάρκεσε για πολύ λιγότερο απ’ όσο υπολόγιζε ο συλλέκτης καθώς λίγες ώρες αργότερα στην ίδια δημοπρασία ένα δεύτερο μπουκάλι Macallan 1926 έπιασε 950.000 ευρώ (1,1 εκατ. δολάρια). Η φιάλη φέρει την υπογραφή του ιταλού καλλιτέχνη Valerio Adami, που σχεδίασε την ετικέτα.

This super rare bottle of 60-year-old Macallan whisky just sold for $1.01 million at auction (twice the highest estimate). That's about $60,000 a glass. https://t.co/Z2bxNs0vFd pic.twitter.com/DAESg5mLqy

— Kim Bhasin (@KimBhasin) 18 Μαΐου 2018

Και τα δύο χτύπησαν διπλάσια σχεδόν τιμή από τις εκτιμήσεις των ειδικών. Μόνο 12 φιάλες αυτών των Macallan είχαν παραχθεί και διατηρήθηκαν σε βαρέλι έως την εμφιάλωσή τους το 1986.


Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *