Ανοίγει ξανά ο φάκελος για το τροχαίο με τον Παντελή Παντελίδη- Δυο νέα στοιχεία στο φως από την οικογένεια

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του Παντελή Παντελίδη. Δυο χρόνια μετά τον θάνατό του στο μοιραίο τροχαίο ατύχημα και η οικογένειά του επιμένει πως ο αγαπημένος τραγουδιστής δεν οδηγούσε το τζιπ. Οι γονείς και τα αδέλφια του, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, επισημαίνουν ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν νέα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία και ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης, καταθέτοντας αίτηση ανάκλησης της διάταξης του αντεισαγγελέα Εφετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Secret των Παραπολιτικών, μετά την έκδοση της διάταξης του αντιεισαγγελέα Εφετών, Σοφοκλή Λογοθέτη, με την οποία επικυρώνεται το συμπέρασμα της Προανακριτικής Εξέτασης, σύμφωνα με το οποίο ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του τζιπ, η οικογένεια επισημαίνει πως δεν ελήφθησαν υπόψιν νέα κρίσιμα στοιχεία. Έτσι, εντός της εβδομάδας θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης του αντεισαγγελέα Εφετών.

Δύο είναι μάλιστα τα νέα στοιχεία που επικαλείται η οικογένεια Παντελίδη. Το ένα αφορά πόρισμα του προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, το οποίο δεν είχε τεθεί υπόψιν των εισαγγελικών Αρχών κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Εξέτασης, ότι οι κακώσεις στο σώμα του Παντελίδη “είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού”. Στο πόρισμα του προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά επισημαίνεται, ότι ο ιατροδικαστής που αρχικώς είχε ορισθεί να διενεργήσει την Προανακριτική Εξέταση δεν ήταν αρμόδιος να απαντήσει στα ερωτήματα που είχαν τεθεί. Αρμόδιος για αυτό, σύμφωνα με το πόρισμα, είναι ειδικός μηχανολόγος, ο οποίος εξετάζει και αξιολογεί τις φυσικές δυνάμεις και τα μηχανικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης. Επίσης στο πόρισμα τονίζεται ότι δεν αποτελεί ορθή ιατροδικαστική τοποθέτηση η εκτίμηση ότι μπορούσε να συμβεί αλλαγή στις θέσεις των σωμάτων επί της ίδιας πλευράς του οχήματος, αφού μια τέτοια εκτίμηση τελεί σε αντίθεση με τους νόμους της Φυσικής.

Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή ό Παντελής Παντελίδης ήταν συνοδηγός, καταλήγει και έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου δυστυχήματος, η οποία διενεργήθηκε με εντολή της οικογένειας, και τέθηκε υπόψιν του κ. Λογοθέτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *