Απειλεί και ο Νταβούτογλου! «Βίζα ή ξεχάστε τη συμφωνία για τους μετανάστες»

1Αν κάτι ξέρει να κάνει και να το κάνει καλά (όπως αποδεικνύεται) η Τουρκία είναι τα… παζάρια. Και όταν κάτι “στραβώνει” ξέρει πως να πιέσει για να γίνει το δικό της. Αυτό ακριβώς γίνεται για τώρα: η Τουρκία θέλει να πάρει τη “βίζα” από την Ευρώπη και αν δεν της γίνει το χατήρι, απειλεί να ακυρώσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό. Και το κάνει γιατί ξέρει πως «κρατάει» τους Ευρωπαίους στο χέρι.
Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, που σε ομιλία του στη Βουλή, απείλησε με ακύρωση της συμφωνίας, η απειλή κατά της Ευρώπης εκφράστηκε από πιο επίσημα χείλη: από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον άνθρωπο που τον περασμένο Μάρτιο χόρεψε στο… ταψί την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμφωνήσει να βάλει την υπογραφή του στο κείμενο της συμφωνίας.

Ο Νταβούτογλου έστειλε… φιρμάνι στην Ευρωπαϊκή Ένωση: ή η Τουρκία θα πάρει αυτό που θέλει στο θέμα της βίζας, στην ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της στην Ευρώπη και μάλιστα μέχρι τον Ιούνιο ή θα ακυρώσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, θα σταματήσει την επανεισδοχή προσφύγων και θα αφήσει (ξανά) ελεύθερους του διακινητές να πνίγουν ανθρώπους στο Αιγαίο.

Τις επόμενες μέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Στρασβούργο. Και φεύγοντας από την Άγκυρα μίλησε στους δημοσιογράφους για να τον ακούσουν στις… Βρυξέλλες. Το θέμα της βίζας πρέπει να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο είπε ο Νταβούτογλου και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει χωρίς περιορισμούς βίζα στους Τούρκους πολίτες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *