Αυτά είναι τα οπλικά συστήματα που θα παραλάβει η Τουρκία για το 2018 – Σε πλήρη εξέλιξη το εξοπλιστικό της πρόγραμμα

Μπορεί ακόμα εδώ στην Ελλάδα να συζητάμε για το αν θα ήταν σωστή η κίνηση της προμήθειας ή όχι των KIOWA ή των Chinook αλλά και το γενικότερο μέλλον των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως η Άγκυρα που πλέον θέλει να περάσει στο επίπεδο όχι μόνοι της περιφερειακής υπερδύναμης αλλά μιας αυτόνομης υπερδύναμης μεθοδικά υλοποιεί το τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών της και για το νέο έτος.

Έτσι εντός του 2018 οι ΤΕΔ θα παραλάβουν μια σειρά οπλικών συστημάτων που έρχονται να προκαλέσουν πονοκέφαλο στην Αθήνα για τον τρόπο αντιμετώπισής τους καθώς πλέον πέραν της ποσοτικής υπεροχής τίθεται και ζήτημα ποιοτική υπεροχής.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί εντός του έτους το σύνολο των κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα παραλάβει:

F-35A Lightning II, A-400M Atlas, T-129 ATAK, CH-47F Chinook και κορβέτες MilGem.

Τα πρώτα δύο F-35A Lightning II που θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση θα παραμείνουν επί αμερικάνικου εδάφους για να προετοιμάσουν τους πιλότους με ορίζοντα τα 30 μαχητικά μέχρι και το 2023 που όλα θα βρίσκονται σε τουρκική πλέον βάση.

Στον τομέα των στρατηγικών μεταφορών ακόμα δύο μεταφορικά αεροσκάφη A-400M Atlas θα προστεθούν στα πέντε που ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία από ένα σύνολο υπο παραγγελία για δέκα αεροσκάφη. Το αεροσκάφος έχει μεταφορική ικανότητα 37 τόνων φορτίου ή 116 πλήρως εξοπλισμένων αλεξιπτωτιστών.

Ο στρατός ξηράς θα δέι να ενισχύονται οι τάξεις του με ακόμα 13 επιθετικά ελικόπτερα T-129 ATAK που σημαίνει ότι το σύνολο των ελικοπτέρων του τύπου θα ανέλθουν στα 40, ενώ ο τομέας των μεταφορικών ελικότπερων θα δέι επίσης να παραλαμβάνονται ακόμα δύο CH-47F Chinook για ένα σύνολο έξι ελικοπτέρων με option για άλλα οκτώ(έχει ασκηθεί για 5)

Επίσης ούτε το τουρκικό ναυτικό μπορούμε να αναφέρουμε ότι θα μείνει “παραπονεμένο” καθώς στις τάξεις των κυρίων μονάδων επιφανείας θα προστεθεί η τρίτη κορβέτα τύπου MilGem η TCG Burgazada (F-513) και θα απομένει η παράδοση του τέταρτου και τελευταίου πλοίου TCG Kinaliada (F-514), η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2019.

Αυτά τα οπλικά συστήματα θα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς δεκάδες μικρά και μεγάλα προγράμματα τρέχουν για να ανανεώσουν το σύνολο του τουρκικού εξοπλισμού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *