Α.Τσίπρας-Π.Καμμένος: Προχωράνε μαζί μέχρι το τέλος – Συμφωνούν ότι διαφωνούν αλλά συνεχίζουν

Α.Τσίπρας και Π.Καμμένος προχωράνε μαζί μέχρι το τέλος και αυτό ακριβώς θα επιβεβαιώσουν σήμερα στην συνάντησή τους. Συμφωνούν ότι διαφωνούν στην αντιμετώπιση μειζόνων θεμάτων όπως το Σκοπιανό και την ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών αλλά…

Ως προς το Σκοπιανό πάντως είναι ένα θέμα το οποίο θα φύγει από την ατζέντα καθώς δεν θα προχωρήσει. Οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να κάνουν συνταγματικές αλλαγές, ούτε θα αποδεχτούν αλλαγή σε γλώσσα και ταυτότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους το έχουν καταλάβει.

Ότι λοιπόν πίεση κι αν ασκήσουν Αμερικανοί και Γερμανοί υπογραφή για παράδοση ονόματος δεν θα δοθεί. Η «χαμογελαστή» κυβέρνηση Ζ.Ζάεφ αποκαλύφθηκε όπως πραγματικά είναι, πολύ πιο επικίνδυνη από εκείνη του Ν.Γκρουέφσκι.

Τουλάχιστον ο Γκρουέφσκι ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμος διότι δεν μπορούσε «να κρύψει το σπαθί με ένα χαμόγελο» όπως έλεγε και ο Σουν Τζου.

Ως προς το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Π.Καμμένος ήταν υπέρμαχος της σκληρής γραμμής, δηλαδή να υπάρξει ισοδύναμη ενέργεια από την ελληνική πλευρά και να αιχμαλωτιστούν Τούρκοι στρατιωτικοί σε κάποιο «ατύχημα» στον Έβρο, ενώ ο Α.Τσίπρας είναι υπέρ της τακτικής «βλέποντας και κάνοντας» δηλαδή της μη ανάληψης δραστικών ενεργειών προς διευθέτηση του ζητήματος.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα έχουν τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου, επισήμως με θέμα συζήτησης την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές, αλλά ουσιαστικά η συνάντηση θα αφορά συνολικά την περαιτέρω πορεία της κυβερνητικής τους συνεργασίας όπου ο ΥΕΘΑ θα «αναβαπτιστεί».

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε, ανακοινώνοντας τη σημερινή συνάντηση, ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος «σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες της κυβέρνησης και κάθε φημολογία περί ρήξης του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της ΝΔ για να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση».

Λίγο αργότερα ο κ. Καμμένος έστειλε σαφές μήνυμα ότι η κυβερνητική συνεργασία θα συνεχιστεί

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική, που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα».

Πρόσθεσε δε ότι «ο καθένας έχει την πολιτική του αυτονομία και συγκυβερνούν, για να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό». Διευκρίνισε επίσης ότι «η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι».

Και διαμήνυσε ότι «η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος».

Ο Π.Καμμένος συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, για να περιγράψει το νέο πλαίσιο της πορείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ζητήσει από τους βουλευτές του να αποφεύγουν δηλώσεις ώστε να μην υπάρξει κάποια όξυνση με τον κυβερνητικό εταίρο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *