Βίντεο: Οι 8 φυγάδες συμμετέχουν στο πραξικόπημα – Η Άγκυρα τους κάνει «πακέτο» με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Σαφές είναι πλέον το πως οι Τουρκοι επιχειρούν να συσχετίσουν τους δύο αιχμαλωτισθέντες Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται ως όμηροι από τις τουρκικές Αρχές, με τους 8 φυγάδες πραξικοπηματίες Τούρκους στρατιωτικούς καθώς το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνονται τρεις από τους οκτώ που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.

Στο βίντεο φαίνονται να κρατούν όπλα και κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Το βίντεο επιλέχθηκε να δημοσιοποιηθεί τώρα μετά από 2 χρόνια προφανώς για να δειχθεί ότι θα συσχετισθεί η υπόθεσή τους με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν αιχμαλωτισθεί από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή

Είναι αδύνατον το βίντεο να μην ήταν σε γνώση των τουρκικών Αρχών από την πρώτη στιγμή αμέσως μετά το πραξικόπημα.

Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων, πιστοί στην κυβέρνηση του ΑΚΡ να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 11 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και δείχνει πλάνα από τις 14 και τις 15 Ιουλίου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *