Βραζιλία: Σε δίκη η Ρούσεφ! Καθαιρείται από την προεδρία

1Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Το είχε άλλωστε πάρει και η ίδια απόφαση, φροντίζοντας να αδειάσει το γραφείο της από τα προσωπικά της αντικείμενα. Η Ντίλμα Ρούσεφ καθαιρέθηκε από την προεδρία της Βραζιλίας μετά την απόφαση της Γερουσίας να την παραπέμψει σε δίκη!

Με ψήφους 55 υπέρ και 22 κατά μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η Γερουσία αποφάσισε να παραπέμψει την πρόεδρο της χώρας σε δίκη για παραβίαση των κανόνων του κεντρικού προϋπολογισμού. Αυτόματα, η Ρούσεφ καθαιρείται από την προεδρία. Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βραζιλίας τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια που αποπέμπεται από τα καθήκοντά της.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, ώστε να διεξαχθεί η δίκη της. Στο διάστημα αυτό, τα προεδρικά καθήκοντα θ’ ασκεί ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ.

Η Ντίλμα Ρούσεφ φαίνεται πως είχε… πάρει εδώ και καιρό απόφαση πως επρόκειτο να δικαστεί και άρα να απομακρυνθεί από την προεδρία και πριν από λίγες μέρες άδειασε το γραφείο της από τα προσωπικά της αντικείμενα.

Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *