Δένδιας: “Θα υπάρξη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια”

22Ρύθμιση και για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», εξετάζεται το θέμα της ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση.

Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά τη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια -είναι έτοιμη για κατάθεση στη Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά.

Σημειώνει πως θα κινείται «στην ίδια φιλοσοφία, χωρίς να είναι η ίδια».

Ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνει πως θα υπάρξει αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας.

Αναφέρει ότι η ισχύουσα διάταξη έχει αξιοποιηθεί μόνον σε 3.000 περιπτώσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Προσθέτει πως με τη νέα ρύθμιση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *