Δεν κάνει πίσω ο Μπράνσον στην «κατάκτηση» του διαστήματος

1Καμία διάθεση να εγκαταλείψει το σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις, έχει ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, Ρίτσαρντ Μπάνσον, παρά τη μοιραία συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης που στοίχισε τη ζωή στον έναν από τους δύο πιλότους του – Φωτογραφίες του τραγικού δυστυχήματος είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο Μπράνσον, ο οποίος θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα «συντριπτική απώλεια», η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.

«Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του», ανέφερε στον ιστότοπό του ο Βρετανός επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στον τόπο της συντριβής το Σάββατο, προσθέτοντας:

«Το διάστημα είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί».

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει», δήλωσε από την πλευρά του στο BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. «Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ, αλλά και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε μάλιστα πως έχει συγκεντρώσει συνολικά προκαταβολές 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από τη τραγική στιγμή της έκρηξης επιτείνοντας την αίσθηση της τραγωδίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *