Δεν υπάρχει: Πλήρωσαν κοσμηματοπώλη με λεφτά… από τη Monopoly!

1Απίστευτη κι όμως… αληθινή απάτη σε βάρος Έλληνα κοσμηματοπώλη στη Γαλλία, ο οποίος εισέπραξε έξι εκατομμύρια ευρώ για κοσμήματα σε χρήματα του… δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly!

Ο Έλληνας κοσμηματοπώλης θέλησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να αποφύγει την φορολογική απόδοση για μία πώληση – μαμούθ της τάξης των έξι εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο έπεσε θύμα απατεώνων αγοραστών.

Όλα έγινα πριν δύο εβδομάδες, όταν δύο άτομα που ισχυρίστηκαν ότι είναι Γάλλοι, επικοινώνησαν με τον κοσμηματοπώλη για να αγοράσουν “σπάνια” δαχτυλίδια και ένα κολιέ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Οι επαφές και το… ραντεβού

Μετά από κάποιες συνομιλίες μέσω ίντερνετ, αλλά και τηλεφώνου, οι τρεις τους συναντήθηκαν στο Παρίσι για να κλείσει η συμφωνία, όπερ και εγένετο στις 25 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα η συνάντηση έγινε σε διαμέρισμα στην Rue des Mathurin.

Οι αγοραστές εμφανίστηκαν με μία βαλίτσα γεμάτη με έξι εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, πρακτική όχι και τόσο σπάνια σε οικονομικές συναλλαγές τόσο μεγάλης αξίας, αφού ωφελεί και τις δύο πλευρές όσον αφορά στην φορολογία.

Το θύμα δήλωσε στις αρχές πως πήρε μία δεσμίδα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από τη βαλίτσα και πήγε σε κοντινό κατάστημα συναλλάγματος για να επιβεβαιώσει πως τα χρήματα ήταν αληθινά.

Η οδυνηρή διαπίστωση

Όταν τα χαρτονομίσματα πέρασαν… το τεστ ο κοσμηματοπώλης επέστρεψε στο σημείο συνάντησης για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, ωστόσο δε θα μπορούσε να φανταστεί την εφιαλτική εξέλιξη.

“Αφού οι πελάτες έφυγαν, ο κοσμηματοπώλης έλεγξε τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως υπήρχε πρόβλημα. τα περισσότερα χαρτονομίσματα είχαν το λογότυπο του παιχνιδιού… Monopoly”, δήλωσε μία ανώνυμη πηγή στην γαλλική εφημερίδα.

Ο κοσμηματοπώλης προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με τους αγοραστές, οι οποίοι φυσικά δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο και τότε απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει το απίστευτο περιστατικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *