Δημιουργήθηκαν τα μήλα που δεν “μαυρίζουν”;

1Δύο ποικιλίες γενετικά τροποποιημένων μήλων τα οποία δεν “μαυρίζουν” όταν… κοπούν και το εσωτερικό τους εκτεθεί στον αέρα δημιουργήθηκαν στον Καναδά. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μάλιστα, έδωσε την έγκρισή του για την εισαγωγή αυτών των μήλων στη χώρα.

Το υπουργείο αναφέρει, σύμφωνα με το onmed.gr, ότι τα μήλα δεν είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο άλλα φυτά με τη μορφή βακτηρίων, μυκήτων και άλλων σχετικών απειλών.

Βέβαια θα περάσουν περίπου δύο χρόνια ελέγχων μέχρι να φτάσουν τα μήλα στα ράφια των καταστημάτων, αλλά το πρώτο βήμα έγινε.

Τα συγκεκριμένα μήλα δεν “μαυρίζουν” επειδή η εταιρεία μείωσε την παραγωγή ενός ενζύμου από το φρούτο, αλλά από διατροφικής άποψης υποστηρίζει ότι είναι όμοια με τα συμβατικά φρούτα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *