«Διπλωματία της κότας» όταν πρόκειται για Τούρκους – Επιτρέπει το ΥΠΕΞ την περιοδεία ισλαμιστών στην Θράκη

Τα περί «διπλωματίας της κότας» ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφερόμενος στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες λόγω υποτιθέμενης εμπλοκής τους σε εσωτερικά θέματα της χώρας, αλλά όταν πρόκειται για Αμερικανούς ή για Τούρκους τότε κυριολεκτικά… κο, κο, κο…
Έτσι και με τον ακροδεξιό ισλαμιστή πολιτικό στην Θράκη που στο παρελθόν είχε απειλήσει την Ελλάδα.
Μάλιστα το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι το υπουργείο δεν προέβαλε, όπως θα ανέμενε κανείς, ένσταση για την επίσκεψη αυτή. Τουναντίον όπως αποδεικνύεται το Υπουργείο ενέκρινε αυτή την επίσκεψη παρά την ακραία πολιτική ταυτότητα του Τούρκου πολιτικού.
Πιο αναλυτικά, την Θράκη επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες ο αρχηγός του ακροδεξιού, ισλαμιστικού, εθνικιστικού κόμματος ΒΒΡ Μουσταφά Ντεστιτζί για να συμμετάσχει στο ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνει στην Κομοτηνή το κόμμα DEB για τον θανόντα ηγέτη του τον Αχμέτ Σαδίκ.
Ο αρχηγός του ΒΒΡ είναι γνωστός για τις ακραίες, εθνικιστικές, ακροδεξιές φασιστικές του απόψεις, μάλιστα για το κόμμα ΒΒΡ υπάρχουν πληροφορίες ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους την πλέον ακραία εθνικιστική φασιστική τουρκική οργάνωση η οποία δολοφόνησε στην Κύπρο τον Τάσο Ισαάκ το 1996.
Όμως ούτε και αυτό το στοιχείο φαίνεται να επηρέασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να απαγορεύσει την επίσκεψη του αρχηγού του ΒΒP στην Ελλάδα.
Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην ήταν αρκετά για το ΥΠΕΞ να τεκμηριώσει την άρνησή του για την επίσκεψη του Μουσταφά Ντεστιτζί στην Ελλάδα, δεν μπορεί όμως να ισχυριστεί το ίδιο για τις δηλώσεις που στο παρελθόν ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει κάνει για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα», ο Μουσταφά Ντεστιτζί είχε προβεί σε τρεις τουλάχιστον προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών, για να μην δώσει την έγκριση του για την είσοδο στην Ελλάδα του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος BBP.
Αναλυτικότερα ο Μουσταφά Ντεστιτζί είχε δηλώσει για την Ελλάδα τα ακόλουθα:
• «Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής. Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους. Πρώτα ο Αλλάχ, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που σήμερα έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους»
tourkikanea.gr
• Ο Ντεστιτζί ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις κακομαθημένες συμπεριφορές της και είπε πως, «Έρχεται μέρα που θα αισθανθούν στα πρόσωπα με πολύ σφοδρό τρόπο, το χαστούκι της Τουρκίας… Καλούμε την Ελλάδα να μένει μακριά από αυτό το περιβάλλον της έντασης. Διαφορετικά είναι σαφής και ξεκάθαρη η απάντηση που θα δώσει η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που το ξέρει αυτό καλύτερα από άλλες χώρες». tourkikanea.gr
• «Ο Γενικός Πρόεδρος του πρόεδρος του BBP Μουσταφά Ντεστιτζί, μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή στο CNN Türk, δήλωσε πως Μοσούλη, Κερκούκ, Χαλέπι, Δυτική Θράκη και Κριμαία πρέπει να ενταχθούνε στην Τουρκία».
tourkikanea.gr
Όσο και φαίνεται απίστευτο σε αυτό τον άνθρωπο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επέτρεψε να επισκεφτεί την Θράκη, σε ένα άνθρωπο που δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ακροδεξιός, ακραίος ισλαμιστής και εθνικιστής, ένας άνθρωπος που προκλητικά δήλωσε ότι η Δυτική Θράκη θα πρέπει να ενταχτεί στην Τουρκία.
Γιατί εδώ το ΥΠΕΞ δεν αντιδρά; Ο συγκεκριμένος κύριος δηλώνει ότι θέλει να μας πάρει ένα κομμάτι της χώρας. Αυτό δεν είναι ανάμειξη στα εσωτερικά μας θέματα; Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *