“Δολοφόνε Ερντογάν”! Γιούχα από Κούρδους κατά του “σουλτάνου” στις κηδείες των θυμάτων του μακελειού! “Ματωμένος γάμος” με 50 νεκρούς!

1Οργή! Στελέχη της Κυβέρνησης του Ερντογάν πήγαν σε κηδείες Κούρδων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο “ματωμένο γάμο” του Γκαζιάντεπ
– Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων τους επεφύλαξαν “θερμή” υποδοχή
– “Δολοφόνε Ερντογάν” φώναζε το πλήθος με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι
– 50 αθώες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο στην επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες βράδυ κατά την διάρκεια ενός γάμου
– Ο Ερντογάν κατονόμασε τους τζιχαντιστές ως υπεύθυνους, αλλά τους έβαλε στην ίδια μοίρα με τους Γκιουλενιστές και το PKK
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ένταση στις κηδείες αλλά και το μακελειό στο Γκαζιάντεπ

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ”. Αυτό είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά την αιματηρή επίθεση κατά την διάρκεια ενός γάμου χθες, στο Γκαζιάντεπ.

Αυτή η λογική… τσουβαλιάσματος εξόργισε φυσικά την κοινότητα των Κούρδων, οι οποίοι και το έδειξαν λίγο αργότερα. Σήμερα πραγματοποιούνται ήδη δώδεκα κηδείες μετά το μακελειό και αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του “σουλτάνου” βρέθηκαν στο σημείο για να τους τιμήσουν.

Ωστόσο το εξαγριωμένο πλήθος τους περίμενε με… ανοιχτές αγκάλες. “Δολοφόνε Ερντογάν” φώναζαν όλοι μαζί και γιούχαραν, δείχνοντάς τους πως ήταν τουλάχιστον ανεπιθύμητοι.

Εδώ απλά να σημειώσουμε πως οι κηδείες των υπολοίπων θα πρέπει να γίνουν αργότερα επειδή πολλά από τα θύματα έχουν διαμελιστεί και χρειάζονται τεστ DNA για την ταυτοποίησή τους…

 

Αυξήθηκε ο κατάλογος των νεκρών – Φόβοι πως θα αυξηθεί κι άλλο

Σε 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής στη νοτιοανατολική Τουρκία. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 30 νεκρούς και 94 τραυματίες.

Φωτό Twitter / @BarbarossaKayaΦωτό Twitter / @BarbarossaKaya

“Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αυτήν την τρομοκρατική επίθεση ανήλθε σήμερα σε 50”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του κυβερνήτη Αλί Γερλίκαγια της επαρχίας Γκαζιάντεπ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Γερλίκαγια σημείωνε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ότι η επίθεση αυτή είναι πιθανόν να διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι.

Έξαλλος Ερντογάν

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι “πιθανώς ο δράστης” της επίθεσης αυτής που έγινε χθες κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο Γκαζιάντεπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει “καμία διαφορά” ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν –τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία–, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, “που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ”.

Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!“, τόνισε επίσης ο Ερντογάν. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην “πρόκληση” που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως “ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις “παράνομες” οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters / Twitter

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *