ΕΔΙΝΕ δουλειές στην…εταιρεία του! ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ πιάστηκε ο νέος Διοικητής του ΕΦΚΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ, κατήγγειλε την επιλογή της κυβέρνησης για την θέση του νέου επικεφαλής του ΕΦΚΑ.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέχρι πριν από λίγο διάστημα ο Ευστάθιος Μαρίνος ήταν ειδικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ ενώ παράλληλα διαχειριζόταν εταιρεία που έπαιρνε με απευθείας αναθέσεις έργα από τον συγκεκριμένο κρατικό φορέα.

«Εμφανίζεστε στο ΓΕΜΗ ως διαχειριστής SAFECAPE ΕΠΕ. Με βάση το ΓΕΜΗ εμφανίζεστε στις 29/9/2017 να έχετε απόλυτη διαχείριση μεριδίων. Συνεχίζετε να είστε διαχειριστής εταίρος αυτής της εταιρείας;» ρώτησε στην αρχή ο κ. Βρούτσης, με τον κ. Μαρίνο να απαντάει ότι μόλις χθες προχώρησε σε μεταβίβαση των μετοχών του σε συνέταιρό του.

«Από την Διαύγεια εντοπίσαμε ότι στις 26/3/2018, δηλαδή πριν από δύο ημέρες, υπήρξε απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ, έργου ύψους 20.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Καρκάλη. Είναι ο συνέταιρός σας στην εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ και ταυτόχρονα έδινε δουλειές στην εταιρεία του» είπε αμέσως μετά ο κ. Βρούτσης.

Οι καταγγελίες του κ. Βρούτση ανάγκασαν τους κυβερνητικούς βουλευτές να εκφράσουν επιφυλάξεις. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Μάκης Μπαλαούρας ναι μεν τάχθηκαν υπερ, αλλά διατηρούν τα ερωτήματα αναφορικά με την ηθική διάσταση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευαγγελία Καρακώστα αποχώρησε από την συνεδρίαση, πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία. Έτσι η ψηφοφορία αναβλήθηκε για την Πέμπτη.

Δείτε το βίντεο:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *